Blomster til bryllup

La oss snakke blomster til bryllup – et viktig og unikt dekorelement som er med på å sette stemningen på bryllupsdagen.

Blomster er ikke det første du trenger å bestille når du kommer i gang med planleggingen, men det er lurt å tenke på hva du liker av farger og fasonger. Kanskje ønsker du et gjennomgående bryllupstema? Da er det fint å ha tenkt gjennom hvilke blomster du liker når du etterhvert skal velge farger på trykksaker og annen dekor.

BLOMSTER I SESONG
Blomster er ferskvare og har absolutt best kvalitet innenfor sin sesong. Det betyr ikke at du ikke kan få tak i det du ønsker utenfor sesong, men det er gjerne dyrere og kvaliteten er ikke nødvendigvis like bra. Populært tilbehør som brudeslør og eucalyptus kan du få hele året, mens peoner har høysesong i mai og juni.

Blomster til bryllup
Bilde: Canva

VÅRBLOMSTER
Våren bringer frem glede. Solen titter frem, det begynner å spire og gro og det er en haug av fargerike blomster i sesong. Tulipaner, peoner og liljer er populære blomster på våren, og disse får du i mange forskjellige farger.

SOMMERBUKETTEN
Sommeren er definitivt høysesong for bryllup. En frodig og fargerik årstid – noe som gjenspeiler seg i blomsterutvalget. Skal du gifte deg på sommeren kan disse blomstene være gode alternativer: Gladioler, peoner, sommerasters, solsikker, dahlia og allium.

Ønsker du å gjøre det både fargerikt og budsjettvennlig er markblomster et veldig godt alternativ. Det er både romantisk og personlig, samtidig som det er helt gratis.

HØSTPALETTEN
De lune og varme høstfargene er et godt utgangspunkt for bryllupsbuketten. Her har du alt fra dype gode jordfarger, til gylne toner av gult og oransje. Et godt tips her er å supplere med naturelementer – som kongler, løv og kvist.

Høstblomster i sesong er blant annet gladioler, tulipaner, solsikker, krysantemum, hortensia og dahlia.

blomster til bryllup
Bilde: Canva

VINTERBRYLLUP
Til vinterbryllup er det nydelig med tulipaner, amaryllis og svibler. Dette er alle fargerike blomster i vintersesong. Ønsker du et kaldere preg kan hvite roser være et alternativ, eller du kan gå for en mer rustikk stil med grener, kongler og granbar rett fra naturen.

Andre vinterblomster i sesong: ranunkler, påskeliljer, krysantemum, cymbidium, anemoner, voksblomst.  

PERSONLIG OG GJENNOMFØRT
Husk at valg av blomster til syvende og sist handler om personlige preferanser. Velg blomster og farger som passer din og deres personlighet, og dra gjerne med fargene inn i andre dekorelementer slik at det blir en gjennomført stil. 

TIPS: Det er utrolig mange nyanser av en farge, så ta gjerne med fargeprøver på feks trykksaker og lys når du drar til blomsterleverandøren. Da er det lettere å få fargene til å henge sammen i en helhet. 

 

Tekst: Gry Anette Meiner // Toppbilde: Canva

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SHARE THIS STORY