Clean girl morgenrutine

29. september 2023

Har du fått med deg den populære trenden Clean Girl?

Clean girl morgenrutine har blitt et populært konsept og handler om å starte dagen med fokus på velvære, naturlighet og sunne vaner. Denne trendy morgenrutinen er mer enn bare hudpleie og gode sminkeprodukter – den handler om å dyrke sunne vaner som gir deg en følelse av friskhet og balanse.

Her er en typisk morgenrutine for en clean girl:

NYT DEN ROLIGE MORGENTIMEN
Stå opp tidlig og nyt stillheten før resten av verden våkner. Du kan gjerne meditere eller gjøre noen enkle yogaøvelser – dette bidrar til å sette en positiv tone for resten av dagen.

HOLD DEG HYDRERT
Start dagen med å drikke et glass lunkent vann med sitron. Dette bidrar til å rense kroppen, hydrere den etter en god natts søvn og gi deg et energikick.

ANSIKTSPLEIE
Bruk milde, naturlige produkter som passer til din hudtype. Dette inkluderer rensing, toning og fuktighet for å holde huden frisk og glødende.

TANNPLEIE
En sunn munn er viktig for clean girls. Bruk en naturlig tannkrem og tannbørste for å ivareta den gode hygienen. Noen velger også å skylle med olivenolje eller kokosolje (olje-skylling) for ekstra munnhygiene.

SUNN FROKOST
Få i deg en næringsrik frokost. Lag en deilig smoothie med fersk frukt og grønnsaker, havregryn med nøtter og frø, eller en skål med gresk yoghurt og honning. Det viktigste er å velge sunne alternativer som gir energi og næring.

Bilde: Canva

TRENING
Morgentrening er en viktig del av rutinen for clean girls. Dette kan være alt fra en rask joggetur til en avslappende yogaøkt. Fysisk aktivitet bidrar til å øke blodsirkulasjonen, forbedre humøret og øke energinivået.

NATURLIG SKJØNNHET
Når det kommer til sminke, foretrekker clean girls en naturlig look. Bruk minimalt med produkter og velg produkter som er fri for skadelige kjemikalier. Dette kan inkludere en lett foundation, økologisk mascara og litt leppepomade.

GARDEROBEVALG
Clean girls velger gjerne klær som gjenspeiler deres personlighet og verdier. Naturlige materialer som bomull, lin og ull foretrekkes, og de fokuserer på en minimalistisk garderobe som fremmer bærekraft.

PLANLEGGING OG REFLEKSJON
Ta deg tid til å planlegge dagen din. Dette kan være å sette mål, lage to-do-lister eller bare reflektere over hva du er takknemlig for. Morgenrutinen er også en tid for selvrefleksjon og mental forberedelse for dagen.

POSITIVE TANKESETT
Clean girls praktiserer positiv tenkning og mindfulness. De fokuserer på å være til stede i øyeblikket og håndtere stress gjennom pusteøvelser eller meditasjon.

En clean girl morgenrutine handler om å prioritere egen helse, velvære og gode vaner. Denne rutinen hjelper deg med å starte dagen på en frisk og positiv måte, og den kan tilpasses for å passe dine personlige preferanser og behov. Så hvorfor ikke prøve å legge til noen av disse sunne vanene i din egen morgenrutine og se hvordan de kan forbedre din livskvalitet?

 

Tekst: Gry Anette Meiner // Toppbilde: Canva

SHARE THIS STORY