Nyforlovet? Kom i gang med planleggingen!

Gratulerer, du er forlovet!
Kanskje var det et overraskende frieri, kanskje har du ventet på det magiske øyeblikket i en evighet eller kanskje var det nøye planlagt og tilrettelagt? Uansett, nå er du klar og bryllupsplanleggingen kan starte! Men hvor skal du egentlig starte?

Det aller første du må gjøre er å fortelle nære og kjære at du er forlovet! Ta gjerne den innerste kretsen først, før du annonserer det for resten av verden. Ikke glem å nyte øyeblikket og ta innover deg at du faktisk skal gifte deg! Dette er tiden for å drømme. La deg inspirere av magasiner, Pinterest-tavler og sosiale medier.

Når du har kommet tilbake til jorda er det på tide å sette i gang med planleggingen, men nå med litt mer realistiske øyne. Det er ingen hemmelighet at bryllup koster penger så legg dere på et nivå som er overkommelig for dere – uten at det bare blir stress og bekymringer. Snakk sammen om ønsker og forventninger og sett noen rammer for bryllupet. Når skal bryllupet være, hvor skal det være og hvor mye skal det koste.

Bilde: Canva

START MED BUDSJETTET
Finn ut hvor mye penger dere har mulighet til å bruke. Skal dere betale for hele bryllupet selv eller har dere familiemedlemmer som ønsker å bidra? Når dette er på plass kan dere begynne å se på hva som er viktig for dere å ha med. Lag gjerne en prioriteringsliste – hva er helt nødvendig, hva er mindre nødvendig og hva er det som absolutt kan droppes. Det vil være noen vanskelige prioriteringer underveis og da kan det være fint å ha tenkt over på forhånd hva som virkelig er viktig for dere.

Få flere tips til bryllupsplanleggingen og les hva tidligere bruder angrer på her.

BESTEM DATO
Når skal bryllupet være? Sommer, høst, vinter eller vår? Skal det være i Norge eller i utlandet? Skal det være én dag eller tre dager til ende? Bestem dere for rammen rundt selve feiringen. Priser og tilgjengelighet kan også variere for de ulike årstidene.

BOOK DE VIKTIGSTE LEVERANDØRENE FØRST
Skal vielsen være i kirken er det lurt å være tidlig ute med å booke, spesielt om bryllupet skal være på sommeren. I noen kirker får du ikke booket vielse tidligere enn ett år før, så dersom dere ønsker en spesiell dato er det lurt å sitte klar. Husk at det også kan være flere vielser i samme kirke på en dag, så vær tidlig ute slik at dere får den datoen og det tidspunktet dere ønsker.

Flere av de mest populære bryllupsleverandørene er gjerne fullbooket langt frem i tid, sånn som festlokaler, fotografer, videografer osv. Sett gjerne opp en liste over ønskede leverandører og start ringerunden. Det er fint å ha en plan B dersom den leverandøren som står øverst på lista ikke er ledig.

Håper dette får deg i gang med planleggingen, masse lykke til!

Tekst: Gry Anette Meiner // Toppbilde: Canva

SHARE THIS STORY