Vielse i Rådhuset

Vurderer du borgerlig bryllup? Da er vielse i Rådhuset et godt alternativ. Den majestetiske atmosfæren i Munchrommet setter en nydelig ramme på dagen, og de gjenkjennelige trappene og området rundt er utgangspunkt for utrolig lekre bilder. 

Selve vielsen i Rådhuset er en rask og formell seremoni, men det er ingen grunn til å ikke gjøre mest mulig ut av minuttene og resten av dagen. Book drømmefotografen, kle deg opp til fest og gjør vielsen ekstra fin og personlig med et musikalsk innslag eller opplesing av et dikt eller en tekst.

SLIK FOREGÅR EN VIELSE I RÅDHUSET 
Vielsestiden er satt til inntil 15 minutter og tar utgangspunkt i det borgerlige vielsesformularet, noe som betyr at det er en livssynsnøytral handling. Vielsen holdes i Munchrommet i 2. etasje og det kan være inntil 30 personer totalt i seremonirommet. Du kan ha personlige innslag, som musikk eller diktlesing, så lenge det holdes innenfor de 15 minuttene.

Bilder: @oz_weddingphotography

BILDER
Ikke glem fotografen! Uavhengig om det blir dere to eller om det skal være med gjester inn på Rådhuset vil du ikke gå glipp av bildene. Book gjerne en litt edgy fotograf (om det passer deres stil) og ta fotosession i byen etterpå for å få den kule city viben på bildene. Du kan også ha en bil klar utenfor og kjøre til en annen lokasjon for bilder etter vielsen.

ANTREKK OG DETALJER
Kle deg opp for den store dagen og ikke la den formelle og høytidelige settingen stå i veien for drømmekjolen. Det er ingen krav eller begrensninger til antrekk på Rådhuset, så kjør på med den stilen du drømmer om.

Tilbehør som smykker, sko og blomster er nydelige detaljer, og om du går for city viben kanskje også et par freshe solbriller?

MIDDAG OG FEST
Maks antall gjester under seremonien er 30 stk, men det er mange muligheter for feiring etterpå. Inviter med deg gjestene på en fin restaurant, lei et bryllupslokale og kjør full bryllupsfest eller ta det helt ned med en bedre middag kun for dere to. Her er det bare fantasien (og lommeboka) som setter grenser.

NOEN FORMALITETER
Dersom du ønsker å ha vielse i Rådhuset er det noen ting som må på plass:

    • Bestille tid
    • Bestille og sende inn prøvingsattest
    • Betale (betaling gjelder lørdager for alle par. På ukedagene betaler kun par bosatt i andre kommuner enn Oslo)
    • Skaffe to myndige vitner som er med under seremonien
    • Ha med gyldig legitimasjon på vielsesdagen (gjelder både par og vitner)

Tidspunkt for vielsen kan bookes inntil ett år i forveien, og du kan kun booke én dato.

Under kan du nyte et nydelig bildegalleri fra en vielse i Rådhuset. Øyeblikkene er fanget av bryllupsfotograf Nelly Oz.

Tekst: Gry Anette Meiner // Bilder: oz_weddingphotography

SHARE THIS STORY