Dette angrer tidligere bruder på…

Vi har tatt tempen på tidligere bruders erfaringer. Hva angrer de på, hva skulle de ønsker de gjorde mer av og hva skulle de ønske de droppet?

Jeg angrer på at jeg ikke brukte mer penger på riktig fotograf.
Om du først skal bruke penger på en fotograf – ikke bruk penger på en ok fotograf – bruk penger på den beste! Hver fotograf har sin egen stil, sin egen måte og ta bilder på, sin egen måte å redigere bildene på. Gjør research og velg en fotograf som matcher dine ønsker. Om du har muligheten – ikke spar inn på fotografen. Dette er minner du har resten av livet, og hvorfor lage verdens fineste bryllup om du ikke skal dokumentere det?

Jeg angrer på at jeg ikke tok gruppebilde.
Det er lett å tenke at det å få alle gjestene til å stille seg opp, smile pent osv er stress, og det er nok absolutt ikke den mest sjarmerende delen av et bryllup men absolutt verdt det. Så koselig å se tilbake på, og har du en proff fotograf så kan vedkommende ta seg av denne biten slik at det går relativt smooth.

Jeg angrer på at jeg ikke tok flere bilde med familie og venner.
Ta gjerne en prat med fotografen i forkant og lag en liste over alle bildene du ønsker. Da kan fotografen ta litt styringen og få unnagjort de oppstilte bildene først. Har dere barn så sørg for å få noen bilder med barna også.

Film alle talene!
Har du muligheten så anbefaler vi å investere i en videograf. Det er noe helt eget å se alt på film. Du får frem følelsene, stemningen og kroppsspråket på en helt annen måte. Bryllupsdagen er full av nerver, spenning og forventning og det skal godt gjøres å klare å være 100% til stede hele dagen. En bryllupsfilm blir aldri for gammel og du kan ta den frem år etter år etter år. Du kan vise den til familie og venner, barna dine, barnebarna dine og kose deg med den resten av livet.

Jeg angrer på at jeg ikke snakket med forloveren min om mine forventninger til henne.
Dette er veldig vanlig. Du har en forventning selv, men så blir det ikke helt slik du hadde tenkt. Vårt beste tips er å snakke godt sammen på forhånd. Fortell hvilke forventninger du har og spør gjerne også hvordan hun ser for seg at det skal bli. Ha en åpen dialog så slipper du kanskje for mange skuffelser.

Jeg angrer på at jeg ikke tok bilder av hele looken på forhånd.
Test gjerne hele antrekket i god tid før bryllupet. Sjekk at skoene passer til, at smykkene matcher resten av looken og ikke minst at du føler deg vel.

Jeg angrer på at jeg ikke sov sammen med partneren min kvelden før bryllupet. Jeg sov dårlig og var ikke uthvilt da jeg våknet.
Gjør det som er best for dere. Om dere sover best sammen så gjør det. Tradisjoner er fine, men det betyr ikke at dere trenger å holde på alle.

Skulle ønsker jeg ikke stresset så mye …
Litt nerver og stress er helt normalt, men sørg for å delegere bort alle oppgaver slik at du ikke trenger å tenke på bordpynt, bordplassering og ballonger når du våkner på bryllupsdagen. Vårt beste tips til dette er å ha en bryllupsplanlegger eller en bryllupskoordinator som holder styr på absolutt alt for deg. Og har du ikke mulighet til det så anbefaler vi å ha en dedikert person som har ansvar for alle detaljene selve dagen.

Jeg angrer på at jeg ble fikset av noen andre. Jeg hatet sminken, måtte fjerne alt og bli sminket i full fart av forloveren min.
Book minst én prøvetime, gjerne flere. Det er så viktig at det føles riktig og naturlig for deg. Er du mest komfortabel med å sminke deg selv, gjør det. Ikke book en sminkør bare fordi du føler at du må. Det er din dag, du skal føle deg vakker og fresh – gjør det som er best for deg.

Jeg angrer på at jeg ikke brukte mer tid på innmarsj – jeg gikk alt for fort og rakk ikke å nyte øyeblikket.
Dette er veldig vanlig. Du har nerver, du er spent og som regel resulterer det i at du går mye fortere enn du tror. Hør gjerne gjennom musikken flere ganger på forhånd slik at du har den litt under huden. Prøv så godt du kan å ta innover deg alle inntrykkene – gjestene, blikkene, ta deg tid og nyt øyeblikket.

Jeg angrer på at vi ikke gjorde mer av det som jeg og mannen min ønsket istedenfor det som var forventet av andre.
Dette er så viktig! Det er deres dag. Gjør det personlig, ikke følg noen regler, gjør det som kjennes riktig for dere. Sørg for at det faktisk blir det bryllupet dere drømmer om og ikke det bryllupet noen andre forventer at dere skal ha.

Bo på hotell natten før, og ha first look før vielsen!
Vi snakker mye om first look og vi kan ikke få anbefalt det nok. Velger dere first look så har dere gjort unna fotograferingen før alt annet starter, dere har sett hverandre, blitt trygge på situasjonen, nervene roer seg kanskje litt og dere kan bare nyte synet av hverandre når dere møtes igjen til vielsen. I tillegg slipper dere å stikke av i to timer for å ta bilder etter vielsen.

Vi håper du fikk noen gode tips her, og lykke til med bryllupsplanleggingen!

Tekst: Gry Anette Meiner // Toppbilde: Canva

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SHARE THIS STORY