Maria og Gjermund

5. desember 2023

Fotograf: Jonas Stefan, @jonasntib
Se bildegalleri og leverandørliste nederst i innlegget.

Sted for bryllupet?
Kristiansand.

Hvordan møttes dere?
Vi møttes faktisk på tinder tilbake i 2016. Samtalen gikk raskt over til snap, og kort tid etter bestemte vi oss for å møtes. Etter det var det oss to!

Frieriet?
Gjermund fridde til meg i solnedgangen på toppen av et fjell i nærheten av familiehytta hans. Han hadde snakket lenge om at vi måtte opp dit å se på solnedgangen. Når han en kveld foreslo at vi skulle dra opp dit, opplevde jeg det hele som veldig spontant og forventet absolutt ikke et frieri. Dette skjedde i påsken 2021, og datoen for frieriet endte komisk nok opp på 1 april.

Hvordan var planleggingsprosessen?
På grunn av covid og bekymringer knyttet til restriksjoner og begrensinger, bestemte vi oss tidlig for at vi først ville gifte oss sommeren 2023. Vi ønsket et stort bryllup med alle vi er glad i.

Vi var raske med å booke lokale, kirke og fotograf, da det var viktig for oss å få det vi ønsket. Videre hadde vi god tid på planleggingen og vi kunne kose oss med det, gjøre grundig research, lytte til podcast (Bryllupssnakk) osv.

Funfact: Jeg fant brudekjolen min (hold dere fast) under 2 mnd før bryllupet! Second outfit var i boks over et år i forveien, så plan B var å gå med dette hele dagen.

Hvor var vielsen?
Vielsen var i Kristiansand domkirke, og vi ble viet av sogneprest Aud S. Smemo. Det var viktig for oss å ha en prest som vier alle, og Aud har vært med å skrive de nye ekteskapsløftene – som er kjønnsnøytrale. Det synes vi var skikkelig fint.  

Hva vil du si om stilen deres?
Avslappet og naturlig. Jordfarger, masse grønt, brudeslør og solsikker. Vi bestilte opp masse bunter med blomster og satt de sammen selv (med god hjelp fra venner og familie). Vi hadde en rød tråd med brudeslør som gikk igjen i brudebuketten, knapphullsblomstene, blomsterkransen til brudepiken, og rundt i lokalet. Vi hadde også en rød tråd med alle trykksakene – noe som gjorde det lille ekstra.

Vi gikk også for lyslenker i taket, noe som gjorde stemningen i lokalene veldig koselig, og vi fikk faktisk litt «Italia vibes». Vi hadde festen på Festningen i Kristiansand, hvor det er masse naturlig treverk og vinduer ut mot havet – dette passet perfekt sammen med den stilen vi gikk for.

Hva var det beste med dagen?
Det er vanskelig å bare skulle trekke frem én ting fra denne dagen kjenner jeg. Vielsen ble akkurat slik vi ønsket, og jeg smilte fra jeg gikk inn sammen med pappa til utgangen som nygifte. Vi så hverandre først i kirken og øyeblikket ble veldig fint og spesielt.

Vi måtte kjøre et stykke til lokalisasjonen for fotografering, og Gjermund og jeg sørget for å kjøre egen bil. Det var fantastisk å få denne tiden bare oss to etter vielsen. Anbefaler virkelig å sette av litt tid alene på bryllupsdagen, enten det er før eller etter vielsen.

Fortell om en spennende hendelse – noe morsomt, noe som ikke gikk som det skulle, en overraskelse eller lignende.
Vår venn Dilshad ba opp til kurdisk allsang og dans: Su Getir av Bahoz. Dette er en sang mange i bryllupet kjente til, og som ofte blir spilt på festene våre og generelt bidrar til veldig god stemning.

Noe som ikke gikk helt som det skulle?
Vi valgte å ha champagnetårn i stedet for bryllupskake. Når vi skulle starte å helle oppdaget vi at det ikke var satt frem nok flasker. Det ble en komisk liten pause underveis der, men stemningen var på topp og det ble fine bilder!!

En ting du ikke hadde tenkt på?
Jeg hadde på meg hold-in under brudekjolen. Denne måtte tas helt av for å kunne gå på toalettet, og det resulterte i at jeg måtte kle meg helt naken hver gang jeg skulle på do. Var veldig lettet da jeg kunne skifte til second outfit utover kvelden der da ja.

Noen gode råd til andre som skal gifte seg?
Her har jeg flere:

Sørg for å ha gode folk rundt deg, og engasjer disse fra start. Jeg valgte å ha et «bride crew» med 6 av mine nærmeste, i tillegg til forlover. Det var fantastisk med en slik støtte i tiden før bryllupet, og på selve dagen. Vi startet bryllupsdagen med å spise frokost sammen, før vi ordnet oss på suiten (frisør og make-up kom dit). Alle i crewet hadde på seg antrekk i forskjellige pastellfarger, og hadde brudeslør i håret eller i lommen på dressen. Jeg var heldig å kjenne både frisør og make-up artist godt, så hår og sminke var aldri en bekymring. Dette var også med på å gjøre at jeg var veldig avslappet denne morgenen.

Bruk kontakter og nettverk du allerede har,  og book folk du enten kjenner og/eller er trygg på at leverer det du ønsker.

Sov sammen natt til bryllupsdagen dersom det føles som det riktige. Så takknemlig for at vi valgte å gjøre det.

Vi valgte mobilfri vielse, og er så fornøyd med det! Vi ba også alle gjestene laste ned appen POV i stedet for at vi kjøpte inn engangskameraer – det ble så kule bilder og var veldig gøy å se på dagene etter.

Gå for en toastmaster med erfaring fra tidligere bryllup, og som du vet du kan stole på (min lillebror Jonatan var perfekt til denne rollen i vårt bryllup).

Invester i fotograf og videograf som du vet leverer den stilen du ønsker. Vi er så takknemlig for å både bilder, men også en helt fantastisk video å se tilbake på.

Og helt til slutt, hva slags musikk hadde dere?

Vielsen:
Inngangsmusikk: Hellig – Arif (et litt utradisjonelt valg, men veldig oss. Vi er begge Arif fan).

Soloinnslag: Ikke som de andre – Sondre Justad, nydelig fremført av min lillebror Simen.

Avspilling: Gressholmen – Kristian Kristensen.

Utgangsmusikk: Love you like that – Dagny.

Første dansen: Breathe av Seeb, deretter overrasket vi alle gjestene med å gå over i andre danser med blant annet Tattoo, WAP og Party Rock Anthem. Dansegulvet tok helt av etter dette med verdens beste DJ Gilla.

maria og gjermund

LEVERANDØRER

Fotograf – Jonas Stefan (@jonasntib)
Videograf – Nikolai W. Wilhelmsen (@nwilhelmsen)
Festlokale – Christiansholm festning
Florist – Mester Grønn Vågsbygd (@mestergronn_vaagsbygd)
Hår – Kristine Sandtveit/KS fra Duo Frisører (@hairdresser_ks)
MakeUp – Rita Røisland fra Komponisten (@heltrita/@komponistenrita).
Kjole – Brudekjole fra By Malina via Drømmekjolen Brudesalong (@drommekjolen),
second outfit fra Bo & Luca via Carefully collected (@carefullycollected)
Sko – Vintage
Forloverkjoler – Alle fikk tildelt en pastellfarge, de valgte selv hvor de ville kjøpe antrekket.
Dress/smoking – Dress fra Volt (@voltfashion_com)
Mat/Catering – Madhuset (@madhusetas)
Trykksaker – Kortshop og Aksell AS (@kortshop)
Kake – Vi valgte å ikke ha bryllupskake. Hadde noen mindre kaker bakt av mødrene våre, sammen med frukt, snacks og candybar.
Underholdning – DJ Gilla (@djgilla)
Transport – vi lånte svigerfars amerikaner (Dodge Charger 500)
Bryllupsplanlegger – Planlagt selv

SHARE THIS STORY