Utevielse i parken – Vilde & Sigbjørn

Fotograf: Vegard Giskehaug
Se bildegalleri og leverandørliste nederst i artikkelen.

Del av landet og sted for bryllupet
Sandvedparken, Sandnes.

Kjærlighet ved første blikk?
Vi møttes gjennom felles venner da vi var 15 år og Sigbjørn begynte å spille fotball der Vilde bodde. Sigbjørn hadde kjæreste og det var ikke før det ble slutt med henne at han tok kontakt med Vilde, ett par måneder etter at vi først møttes. Siden har det bare vært oss to.

Frieriet
Frieriet skjedde i Vietnam, sommeren 2019, på backpacking sammen med et vennepar. Det gikk mot slutten av en måned på tur og det var den første dagen vi fant på noe helt alene. Sigbjørn hadde kjøpt ringen før vi reiste og hadde ventet på et tidspunkt hvor vi var alene. Vi kjørte moped langs en idyllisk kystvei for å møte det andre venneparet på et skjult badested.

Vi stoppet flere ganger på fine utkikkssteder og tok bilder, hvor planen til Sigbjørn var å fri. Vilde hadde det så travelt med å komme frem at hun nesten gikk glipp av sitt eget frieri. Til slutt endte selve frieriet med å skje på en forsøplet parkeringsplass/blindvei like ved badestedet, i frykt for at det var siste øyeblikket vi hadde alene. Det ble et sjarmerende, tårevått og litt morsomt frieri.

Planleggingsprosessen
Vi hadde to år til å planlegge, og følte i utgangspunktet at det var passelig. Vi startet tidlig med å booke lokale og fotograf. Etterpå laget vi to-do lister som var delt inn i hvilke måneder de ulike tingene måtte ordnes, og hvem som skulle ordne de ulike tingene. Vi hadde allerede satt en del ting og sett for oss hvordan ting skulle bli, da Covid plutselig dukket opp og endret en del av dette. I tillegg slo eierne av festlokalet seg vrange og valgte å ikke følge kontrakten, bare et par uker før selve dagen. Det var mye tårer, usikkerhet og frustrasjon – vi måtte ha flere parallelle planer og være veldig omstillingsdyktige.

Vi hadde i utgangspunktet allerede planer om et litt utradisjonelt bryllup med få gjester, utevielse og et ønske om en laidback stemning. Det tenkte vi ville la seg gjennomføre, til tross for en del endringer.

Vi endte opp med å legge all energien vår i å planlegge vår drømmevielse, altså ute i en park/privat hage. Vi hadde i hovedsak planlagt å ha en piknik i parken etter vielsen med alle gjestene, men det lot seg ikke gjennomføre på grunn av regnet. Derfor ble de nærmeste med hjem til foreldrene til bruden på en enkel lunsj, med litt taler og mingling. På kvelden hadde vi bestilt 8-rettes på CinCin i Stavanger med forloverne og en natt på hotell i byen.

Selve bryllupsfesten driver vi å planlegger nå – den skal holdes ett år etter selve bryllupet, på den første bryllupsdagen vår.

Vielsen
Vi var lenge uenige om hvor vi skulle ha vielsen. Vilde ønsket seg utevielse, mens Sigbjørn ønsket seg kirkebryllup. I retrospekt, er vi begge veldige glade for at Vilde fikk viljen sin. Vi endte opp med å være i det som tidligere har vært en privat hage, i nabolaget der hvor Sigbjørn er vokst opp. Det var blitt solgt til kommunen og skulle bli en del av en park, men vi var så heldige å være de siste som fikk bruke det som en «skjult perle».

Vi var innstilt på å gjennomføre vielsen ute, uansett vær, og derfor hadde vi kjøpt inn gjennomsiktige regnponsjoer og paraplyer til gjestene. Det regnet skikkelig hele morgenen på bryllupsdagen, men det klarnet heldigvis opp bare minutter før vielsen – og holdt seg slik til den var ferdig.

Vi hadde tatt bildene før vielsen, hvor vi hadde «first look» – det gjorde at nervene før vielsen roet seg litt. Pastoren som viet oss fikk oss til å slappe av og gav oss derfor gleden av å kunne nyte og være tilstede. Vi hadde skrevet løfter til hverandre, som vi følte gjorde vielsen mer personlig. Musikken var bedre enn vi kunne drømt om, og satte den avslappede og intime stemningen vi hadde håpet på. Selve stedet med alt det grønne var dekor nok i seg selv, og portalen som foreldrene til bruden hadde bygget og dekorert var prikken over i´en. Alt i alt, ble det virkelig drømmevielsen vår.

Stilen
Hvis vi skal prøve å beskrive stilen vår vil vi nok si at den var avslappet, romantisk og minimalistisk. Fargepaletten besto for det meste av jordfarger, men også litt andre duse farger på blomstene.

Favorittøyeblikk
Det fineste med dagen var vielsen – fra begynnelsen til slutt. Sigbjørn synes det var spesielt fint å se Vilde komme ned «midtgangen». Vilde synes løftene var noe av det mest minneverdige og fine gjennom dagen. Det var også et veldig fint og intimt øyeblikk at vi fikk være kun oss to da vi så hverandre for første gang den dagen, siden vi valgte å ha «first look».

En (uforutsett) hendelse
Vi hadde kun hatt en gjennomgang av vielsen med pastoren over telefonen, men han hadde forsikret oss om at han ville lede oss gjennom alt og at vi skulle slippe å tenke på noe under selve vielsen. Sigbjørn endte likevel opp med å hente ringene på feil tidspunkt. Heldigvis hadde vi en pastor som gjorde det til en gøyal greie som folk lo av, og det lettet i grunnen bare på stemningen.

Ditt beste råd
Det beste tipset vi har er å tørre å kjenne etter på hva som er viktig for dere og å gå deres egen vei. Det finnes så mange forventninger og tradisjoner, men det er ikke sagt at de må følges. Til eksempel, var det mange som var skeptiske til at vi valgte en utevielse og at vi ikke hadde en plan B dersom det ble regnvær. Vi endte opp med å ha vårt drømmebryllup, og de personene som hadde vært skeptiske i forkant synes også det ble helt magisk.

I etterkant av bryllupet er vi veldig takknemlige for at vi valgte å investere i og bruke tid på å finne og en dyktig fotograf, som fulgte oss gjennom dagen og foreviget både store og små øyeblikk. Å se gjennom bildene, vekker alle følelsene og minnene fra dagen.

Spillelisten
Inngangsmusikk: Here comes the sun – akustisk på piano.

Utgangsmusikk: Better togetherb – Us The Duo.

Sang under selve vielsen: Love is a verb – John Mayer.

leverandører:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SHARE THIS STORY