Silje & Martin

Fotograf: Cecilie Bannow @ceciliebannow
Se bildegalleri og leverandørliste nederst i artikkelen.

Del av landet og sted for bryllupet
Vårt nabolag Sandviken i Bergen, Vestlandet.

Kjærlighet ved første blikk?
Silje og Martin møttes på No Stress, en av våre favorittbarer i Bergen, i 2013 gjennom vår fellesvenn Aleksander. Om det var helt stressfritt er uvisst, men Martin beskrev det slik i sin bryllupstale: ”Første gang jeg traff deg var du akkurat kommet hjem fra London. Du hadde hatt bursdag og vært alene på Rolling Stones konsert og fått masse nye venner. Du hadde veldig mye å si, det gikk i ett. Det sa pang
med en gang!

Frieriet
Vi har lenge hatt et ønske om å gifte oss, men etter nok en kansellert utenlandstur og
koronannedstenging i desember 2021 så utsiktene for både frieri og bryllup noe mørkt ut. Restriksjonene lettet heldigvis i begynnelsen av året, og det ble frieri hjemme mens vi begge var i karantene og syke med korona. Det høres gjerne ikke helt optimalt ut, men det var helt perfekt. “In sickness and in health” som de sier. Vi koser oss veldig hjemme med hverandre, og hverdagen er noe av det vi liker alle best. Hver kveld når vi legger oss sier vi alltid “takk for i dag”. Det er i hverdagen magien ligger, og det utgjør jo trossalt mesteparten av livet.

Planleggingsprosessen
Pandemien gjorde så klart planleggingen noe krevende. Det vi imidlertid var helt sikre på var at vi ønsket et lokalt bryllup i nabolaget vårt i Bergen. Det har vært viktig for oss gi tilbake og løfte frem
mange av de dyktige lokale aktørene vi har i byen, som vi tidvis gjennom pandemien har vært bekymret for å miste. Nabolaget vårt Sandviken ble den røde tråden gjennom feiringen. Vi overrasket gjestene med “save-the-date”-kort snaue 4-5 måneder før bryllupet. Til tross for den korte tidshorisonten har bryllupet, eller tankene omkring bryllupet, vært planlagt i lang tid. Ettersom vi visste at bryllupet skulle være lokalt og kortreist var valg av leverandører relativt enkelt.
Vi føler virkelig vi har valgt fra øverste hylle, og fått med de fleste av våre favoritter i Bergen. Når man har en klar intensjon og tanke for bryllupet, så faller alt litt mer naturlig på plass i planleggingsprosessen. Det er heller ingen hemmelighet at Silje er over gjennomsnittet opptatt av estetikk og detaljer, og veldig glad i å planlegge både små og store feiringer. Ettersom de store tingene, som sted, lokale, kirke, transport osv. var bestemt i god tid, gjenstod det for det meste detaljer og logistikk. Det var godt å ha bryllupssnakk på øret i denne perioden, og jeg ble blant annet inspirert til å ha vår egen ”overraskelses-shot“ under middagen.

Silje er bergenser og Martin er stril fra Sund. Martin sin bestefar var med å starte Torgdagen i Bergen i sin tid. Samme dagen som bryllupet fant sted var det både Torgdag og pride-parade i Bergen, så det var en dag fylt med kjærlighet og festglade bergensere. Vi gjorde vårt beste for å innta alt i bryllupsfeiringen. Det er noe med å jobbe i takt med omgivelsene.

Ofte er det slik at man som brudepar må velge hva som er viktigst i selve bryllupet. Er det mat og drikke, live-musikk, DJ, blomster, trykksaker, lite bryllup eller stort bryllup? Det viste seg imidlertid at det aller meste var viktig for oss. Likevel landet vi på at vi ønsket et mindre og mer intimt vennebryllup, både for å ta høyde for koronarestriksjoner, men det ga oss også rom til å få plass til mer av alt som var viktig for oss. Vi ønsket at bryllupet skulle være en opplevelse for gjestene med
overraskelser og inntrykk, men mest av alt en skikkelig god fest med en uformell og avslappet stemning.

Vielsen
Vielsen fant sted i Mariakirken den 11. juni 2022 kl. 12.30. Norges flotteste kirke etter vår mening. Georg Jokstad, som tidligere har vært både sjømannsprest i Miami og marineprest på Håkonsvern,
viet brudeparet. Musikk er en viktig del av livet vårt, og ble naturligvis en stor del av bryllupsdagen med nøye utvalgte sanger. Ettersom brudens far gikk bort for mange år siden, valgte brudeparet en litt annerledes innmarsj. Bruden gikk inn alene halvveis ned kirkegulvet og ble møtt av sin kommende ektemann. Siste halvdel gikk de opp sammen som et symbol på den nye familien de nå danner. Til innmarsjen ble det spilt «Bob Dylan – Make You Feel My Love» på orgel. Brudeparets gode venn og musiker Endre Nordvik spilte to solosanger akustisk på gitar under vielsen; «Fleetwood Mac – As Long As You Follow» og «Mumford and Sons – Not With Haste». Til utmarsjen ble det spilt «Chicago – You’re The Inspiration» på orgel. En sang som har betydd mye for Silje og familien i oppveksten. Ettersom Silje har bodd i London i mange år, og ett par av gjestene var tilreisende fra England gjorde brudeparets gode venn Aleksander Sørland skriftlesning på engelsk.

Vi er veldig glad i kunstmalerier, og under vielsen hadde brudeparets gode nabo og maler Matthew
Betancourt rigget seg til utenfor Mariakirken hvor han malte et maleri av kirken med brudeparet og gjestene i front. Matthew er «Instagram-kjent» for å male nydelige minimalerier i gamle tinnbokser med Bergen by som motiv. Maleriet gleder vi oss til å henge opp i en ramme fra 1860 kjøpt på Rydeng Shop. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger i ettertid på at vielsen hadde vært annerledes med mye personlig preg.

Stilen
Stilen vår er veldig personlig, og bryllupet gjenspeilet virkelig oss som par. Stilen er gjerne en god blanding av det moderne og det tradisjonelle. En moderne tvist på det tradisjonelle kanskje.

Hva var det beste med dagen?
Det er vanskelig å dra frem en ting, men å gå ned kirkegulvet mot hverandre og møtes på midten var en sterk opplevelse. Når man har brukt så enormt mye tid på å planlegge og skape en visjon er det klart at det betyr mye å se alt komme til live. Vi ønsket at gjestene skulle føle at de var med på en skikkelig opplevelsesreise.

Mens vi var på parfotografering deltok gjestene på torgdagen og folkefesten i byen. I invitasjonen hadde gjestene fått egendesignet gavekort på svele fra Nøring Bakeri som var en del av Bondens Marked. Deretter bar det videre på transportetappen til bryllupsfesten. Alle gjestene hadde fått egne Beffen-billetter med individuelle avgangstider sammen med invitasjonen. Silje hadde laget anløpslister hvorde vel 63 gjestene ble fraktet med BEF1 og BEF2 fra Bradbenken til bryllupsfesten på Bod 24. Ombordfikk de servert 7 Fjell sin «Beffen Bayer». Når gjestene ankom sjøveien til Bod 24 ble de møtt av den helt unike atomsfæren på bryggekanten som er uteområdet til Bod 24. På kaien spilte en jazztrio, som satte den perfekte stemningen til minglingen. Brudeparet og fotografen ankom med det siste anløpet, mens jazztrioen spilte «Natalie Cole – This Will Be (An Ever Lasting Love)».

I fare for at noen av gjestene muligens kunne ha litt lavt blodsukker ønsket vi å servere kaken før middagen under minglingen, sammen med champagnetårn og fruktfat – som for øvrig er det fineste
fruktfatet vi har sett. Under kakekuttingen spilte jazztrioen «Etta James – At Last».

Mellom hovedrett og dessert var det lagt inn en pause så gjestene kunne strekke på beina, men aller mest så servitørene fikk ryddet bordene. Janne som driver Bod 24, med et godt øye for detaljer, kan nemlig ikke fordra når gjester blir sittende med ferdigspiste tallerkener foran seg gjennom mange
taler. Pausen ble godt utnyttet, og når gjestene satt seg til bord igjen kom «LMFAO – Shots» på anlegget, discolampe på bordet, og det ble servert overraskelses-shots i form av en frisk limoncello.
Vår morsomme og gode venninne Silje Malene Litlekalsøy Ozdemir hold takk-for-maten-talen som
ble avsluttet med at hun satt i gang en gøyal serviettdans. «Black Eyed Peas – I Gotta Feeling» kom på anlegget og alle gjestene veivet de flotte linserviettene i været. Linserviettene har mor og
svigermor Elin Skjoldal Glesnes sydd og brudeparets lokale syerske/skredder EggeSøm brodert. Noen
stod på bordene mens andre stod på stoler, og det ble den perfekte avslutningen på middagen og inngang til festen. I baren ble det servert en drinkmeny bestående av signaturdrinkene til Bod 24. Drinkene hadde fått egne navn basert på brudeparets 9 år som kjærester; «Head Over Heals” – Aperol Spritz, «LDR (long distance relationship)” – Monkey 47, «Pandemic Lockdown” – Whiskey Sour, «Meant To Be” – Moscow Mule og «The Glesnes” – Gin Tonics.

Til festen spilte DJ Tore Boge det beste 80- og 90-tallet og 2000-tallet har å by på, og det manglet ikke på feststemning med glow-sticks og lysshow. I invitasjonen fikk gjestene mulighet til å melde inn sin favorittsang. Dette er bare noen eksempler, men slike elementer og overraskelser gjorde at gjestene fikk nettopp den følelsen av at det var en skikkelig opplevelsesreise.

En (uforutsett) hendelse
For hell og lykke skal bruden som kjent gå med ”something old, something new, something borrowed, something blue”. Silje hadde både old, new og blue, men hadde ikke helt funnet det rette “borrowed“. Når Silje og forloverne stod klar utenfor kirken og forloverne gjorde de siste justeringene før de skulle sette seg, fløy det like så godt en måse over oss og (på godt bergensk) dreit på slepet på brudekjolen. Da var det bare å le og senke skuldrene. Da var det liksom gjort, og “something borrowed” var på plass.

Ditt beste råd
De beste feiringene er de som er godt planlagt, sånn er det bare. Det må lages en god kjøreplan som tar høyde for at ting kanskje ikke går helt etter planen. Likevel når dagen kommer er det viktig å senke skuldrene og stole på alt arbeidet og planleggingen som er gjort i forkant. Dette er gjerne lettere sagt enn gjort, men dette er faktisk noe man kan øve litt på eller innstille seg på før den store dagen.

I tillegg er de beste feiringene også personlige. Det er viktig at dere setter deres personlige preg på dagen, og gjør ting på deres måte. Et godt råd er å finne utav dette så tidlig som mulig, da er det lettere å stå i avgjørelsene underveis. Man må regne med at det er mange som har meninger, men dette skal være deres dag.

Hvis man har mulighet er det bare å pakke kofferten og reise vekk med en eneste gang etter
bryllupet. Det trenger ikke være langt, men kom dere litt vekk og prøv og vær i boblen så lenge som mulig. Dere skal tross alt bare være nygifte en gang i livet. Ellers var vår toastmaster sitt råd til oss: ”ikke spar på noe. Gjør alt!”

Spillelisten
Inngangsmusikk: Bob Dylan – Make You Feel My Love
Utgangsmusikk: Chicago – You’re The Inspiration

Første dansen: Leon Bridges – Beyond

Solosanger: Fleetwood Mac – As Long As You Follow og Mumford and Sons – Not With Haste (Av Endre Nordvik)

Brudeparets ankomst til Bod2: Natalie Cole – This Will Be (An Ever Lasting Love)

Kakekutting: Etta James – At Last
Brudeparet setter seg til bords: Otto Knows – Million Voices
Surprise Shots: LMFAO – Shots
Serviettdans (som avslutning på middagen og inngang til festen): Black Eyed Peas – I Gotta Feeling.

leverandører:

Fotograf: Cecilie Bannow @ceciliebannow

Festlokale: Bod 24 @bod24sandviken

Florist: Atelier Flora @atelierflora

Hår og makeup: Meme Studio @meme_studio

Kjole og slør: Skreddersydd av Maria Fekih @mariafekih

Sko: Leather Slingback Flats fra Saint Laurent @ysl

Pyjamaser: Sleeper @daily_sleeper

Smoking: Spesiallaget fra T. Michael @tmichael_bergen

Mat/Catering: Bod 24 @bod24sandviken

Trycksaker: InWhiite @inwhiite

Kake: Flying Cakery @theflyingcakery

Musikk under vielsen: Endre Nordvik @endrenordvik

DJ på festen: DJ Tore Boge @bogerot

Maler: Matthew Betancourt @paintingbymatthew

Transport: MF Beffen @beffenfergen @beffendrift

Jazzband: Ugo Santangelo på gitar, Nisja Gjønnes på kontrabass og Michael
Barnes på saxofon

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SHARE THIS STORY