Fotograf – Clara Mortensen.
Se bildegalleri og leverandørliste nederst i artikkelen.

Del av landet og sted for bryllupet:
Hvaler, Søndre Sandøy

Kjærlighet ved første blikk?
Vi møttes i November 2008 når Tesse var 18 år og Eirik var 22 år gjennom en jobb begge hadde ved siden av studier/skole. Det var Tesses forlover Marte som egentlig jobbet som promotør i dette selskapet hvor Eirik var prosjektleder og hun tok med seg Tesse for å jobbe en dag de manglet folk. Jeg (Tesse) begynte å jobbe der oftere og vi fikk fort et godt øye til hverandre og etterhvert begynte vi også å omgås på fritiden (etter et initiativ fra Eirik). Året senere ble vi offisielt sammen, på hytta til Eirik, på Hvaler Juni 2009.

Fortell om frieriet!
Spol frem til sommeren 10 år senere og vi var igjen på Hvaler. Det var en varm sommerdag og Eirik lurte på om vi ikke skulle ta oss en holmetur på ettermiddagen og ta med oss reker og vin. Det pleide vi å gjøre, så jeg fikk absolutt ikke noen mistanke om et frieri.

Når ettermiddagen nærmet seg og vi skulle pakke til holmeturen tok Eirik på seg en fin hvit skjorte og jeg var litt mer laidback. «Jeg kan vel bare gå i dette som jeg har hatt på meg og ta med en ullgenser» spurte jeg og det sa han selvfølgelig ja til. Når vi var på vei med båten for å kjøpe inn til reker spurte jeg om vi ikke heller kunne gjøre det litt enkelt og ta med en pizza (jeg visste jo ikke at dette skulle bli den største kvelden i mitt liv). Det sa også Eirik ja til, så her var det heller ikke noen mistanke om et frieri.

Vi kom frem til holmen hvor vi også hadde feiret 10 års dagen vår tidligere denne sommeren. Det er et veldig koselig sted hvor man ser solnedgangen veldig vakkert gå ned i havet. Vi piste pizza drakk vin, jeg holdt en liten quiz (som jeg synes E var veldig lite engasjert i – han hadde vel andre ting å tenke på). Det begynte å komme litt vind, så E lurte på om vi skulle gå helt på toppen og sjekke om det var lunere der. Når vi kom opp så sa han «der var det så fint, la meg ta noen bilder av deg når du ser utover» (Det pleier han også å gjøre, så her var det heller ikke noe mistanke om et frieri). Når jeg snur meg sitter han på kne med ringen og spør om jeg vil gifte meg med han. Jeg ble så overrasket, glad og helt i sjokk og svaret var SELVFØLGELIG ja!

Planleggingsprosessen
Planene var at vi skulle gifte oss på Koster et år og en uke etter frieriet. Vi valgte Koster fordi det var nærme Hvaler hvor vi både ble sammen og hvor Eirik fridde. Planen var at vi egentlig skulle ha vielsen på Hvaler og ta båt ut til Koster etterpå for middag og fest, men det var ingen ferger/båter vi kunne leie som kunne gå mellom Sverige og Norge.

I Oktober samme år som Eirik fridde hadde vi første møte med Amanda som ble vår bryllupsplanlegger. Det var da det virkelig ble gøy å planlegge bryllupet. Amanda var så engasjert og hadde så mange gode tips og ideer.

Som de fleste andre som skulle gifte seg i 2020 så satte corona en stopper for bryllupet på Koster dette året. Det var så trist å skulle utsette en så stor dag og det gjorde også at Koster ikke lenger føltes som det stedet vi ønsket å ha det. Det ble i en periode mye frem og tilbake på hvor og når vi skulle gjennomføre  –  til slutt endte det på stedet som burde vært soleklart fra start; Hvaler!

Vi bestemte oss tre måneder før bryllupet at vi skulle gjennomføre og vi fant ut at det var ganske mye ekstra jobb å skulle ha et bryllup på et privat sted som befinner seg på en øy. Alt måtte fraktes ut med båt. Det ble noen intense uker før bryllupet, men med god hjelp av Amanda (hva skulle vi gjort uten deg!) og fantastiske leverandører så ble dagen helt perfekt!

Vielsen
Vielsen ble alt vi kunne drømt om og enda mer, la meg ta dere med tilbake. Det var en varm sommerdag uten en sky på himmelen. På plenen, utenfor hytta til foreldrene til Eirik, var det satt opp hvite stoler med rosa silkebånd som blafret litt i brisen. Helt foran var det plassert en nydelig blomsterbue med hundrevis av roser og med sjøen som bakgrunn. I midtgangen var det strødd et tykt lag med ferske roseblader og på enden sto det et velkomstskilt som ønsket gjestene velkommen til vår vielse.

Gjestene ankom og fikk utdelt tørkede roseblader som senere skulle brukes som konfetti. Gjestene i seg selv så ut som en drøm i de fargerike og sommerlige kjoler.

Eirik og forlovere var de som først gikk inn til sin inngansmusikk og når de var på plass begynte Pernille Øiestad å synge før jeg og pappa kom opp midtgangen sammen. Det var så rørende og vakkert – nå hadde dagen hvor vi skulle gifte oss endelig kommet. Selve seremonien ble veldig personlig med egne løfter, enda en nydelig sang av Pernille og en fin tale fra vigsler. Alt vi kunne drømt om!

Vi gikk ut av vielsen til «We are family» mens gjestene kastet konfetti over oss. Nå var vi endelig mann og kone!

Stilen
Stilen vår vil jeg beskrive som romantisk, klassisk og med moderne innslag. Jeg føler det ble en veldig personlig stil som gjenspeilte oss og stedet vi hadde bryllupet på.

Hva var det beste med dagen?
Som alle andre skriver så er dette veldig vanskelig å svare på siden dagen i sin helhet ble så perfekt. Jeg synes vielsen var et høydepunkt og også overgangen fra middag til fest ble veldig kul. Søstrene til Eirik holdt en takk for maten tale som endte i at alle sto med konfetti, norske flagg, isfakler og sang rundt oss – etter dette sto alle og danse og sang til «We are family» og vipps så var festen i gang.

Vi skulle gå å ta «Golden Hour» bilder etter dette og jeg bare kjente på en enorm takknemlighet og lykke over at dagen hadde blitt så fin.

En (uforutsett) hendelse
Siden vi hadde bryllupsplanlegger som hadde satt opp en detaljert kjøreplan for dagen, så visste stort sett alle hva de skulle gjøre og derfor var det ikke så mange uforutsette hendelser som jeg fikk med meg selv.

De tingene jeg kommer på er at ingen fant mobilen min hvor alle spillelistene var og jeg ville ikke gå inn til minglingen før de hadde riktig sang (bridezilla?). I tillegg hade jeg glemt å legge frem konfettien vi skulle bruke, så det ble en liten leteaksjon etter den også.

Små ting som skjer underveis i løpet av dagen må man regne med og det var absolutt ingenting som stresset meg. Alt ordner seg til slutt på en eller annen måte.

Ditt beste råd til andre som skal gifte seg?
Mitt beste råd er å kose seg med planleggingen, gjør ting på deres måte og ikke bry dere om hva som «skal» være med i et bryllup eller hva andre sier. Skap deres drømmedag!

I tillegg så anbefaler jeg å ha en bra fotograf og videograf – det er så fantastisk å se tilbake på dagen i ettertid og det vet jeg vi kommer til å ha glede av for alltid.

Musikk
Inngangsmusikk:  A good Night – John Legend / How Long Will I Love You – Ellie Goulding

Utgangsmusikk: We are Family – Sister Sledge

Første dansen: What the world needs now (Is love) – Dionne Warwick

Ankomst mingling: This will be (An everlasting love) – Natalie Cole

Ankomst telt til middag: Come Over – Dagny.

leverandører:

Fotograf – Clara Mortensen

Bryllupsplanlegger – Amanda Strand

Videograf – Karin Lundin Studios

Festlokale – Sperrytelt fra Lavvoutleie

Florist – Ro&Raff

Hår – Monica Nørsterud

MakeUp – Monica Nørsterud

Kjole – White by Green, Gabbiano

Sko - Loeffler Randall

Forloverkjoler - HM

Dress/smoking – House og Singles

Mat/Catering – Drabanten Spiseri og Catering

Trykksaker – Inwhiite

Underholdning – Sang under vielsen av Pernille Øiestad

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SHARE THIS STORY