Skjærgårdsbryllup på Sørlandet – Jennie & Øystein

Fotograf – Camilla Andersen – @millifoto_wedding
Se bildegalleri og leverandørliste nederst i artikkelen.

Del av landet og sted for bryllupet:
Sørlandet: Furøya, Tvedestrand

Kjærliget ved første blikk?
Vi er begge to fra Asker, og møttes gjennom felles venner på videregående skole i 2009. 13 år siden i år.

Frieriet
Øystein tok en del av doktorgraden sin på Stanford, og vi bodde i USA i noen måneder. Vi startet turen med en ferie på Hawaii. Øystein fikk på flyturen over en infeksjon i en visdomstann, og ferien startet på legevakten. Men etter noen dager var han frisk nok til en tur til Ka’ena . Helt ytterst på klippene, så langt vest du kommer på øya O’ahu gikk han ned på kne, med en litt ekstra stor kjake og en god dose smertestillende innabords. Det ble selvsagt et ja.

Planleggingsprosessen
Location var det første vi landet. Vi har hver sommer siden vi møttes feriert i Tvedestrand, og forelsket oss begge to helt i Furøya første gang vi var der. Furøya er en liten øy utenfor Tvedestrand sentrum, med en restaurant drevet av to helt fantastiske mennesker: Mia og Thomas, et par DNT hytter og en låve som er restaurert og satt i stand av kommunen. På øya kommer man seg kun med båt, og geiter går fritt hele sommerhalvåret.

Opprinnelig dato for bryllupet var 13.06.2020, på vår 11 årsdag som kjærester. Men dette ble først flyttet til 12.06.2021 når Korona meldte ankomst. Vi booket i tillegg inn en reservedato 21.08.2021 i tilfelle, og dette viste seg å være lurt. Alle gode ting er tre, og den 21.08.2021 fikk vi gjennomført drømmebryllupet vårt.

Jennie jobber som prosjektleder i designbyrå, og tok seg av mye av planleggingen. Det ble laget utallige mapper på pintrest, og mange kvelder gikk med til å søke inspirasjon. Planleggingen var kjempegøy, og en tid vi ser tilbake på som veldig fin.

Vi planla programmet godt i forkant, så vi kunne slappe av og ikke stresse på selve dagen. Vi lagde en kjøreplan, og fikk helt fantastisk god hjelp av vårt bryllupscrew både før under og etter selve dagen. Vi leide alle ledige soveplasser på øya, og i forkant av dagen kom hele gjengen ned og hjalp til med forberedelsene. Det er ingen tvil om at dagen vår aldri kunne blitt gjennomført slik den ble uten all hjelpen fra gode venner! Låven på øya var kun et «skall», så alt av bord, stoler, blomster, service, mat, drikke mm. måtte fraktes over med lekter. Dette var en prosess og kostnad vi ikke hadde tenkt noe særlig igjennom når vi først landet på å ha bryllupet på en øy. Dette krevde naturligvis litt mer arbeid, men gjorde også at vi kunne skreddersy akkurat slik vi ønsket det.

Jennie presterte av alle ting å pådra seg en hjernerystelse i sitt eget utdrikningslag 2 uker før bryllupet. Da var det mange høye skuldre. De siste to ukene var det derfor Øystein som tok over all planlegging med god hjelp av familie, forlovere og venner. Onsdagen før bryllupet var første dag uten symptomer for Jennie. Just in time.

Så var det denne kjolen da. Som ble sydd av fantastiske Ida Lanto i Stockholm. Det finnes kun en av denne kjolen, og den ble designet sammen med Ida akkurat slik jeg ønsket meg. Korona satte en stopper for siste fitting når kjolen skulle hentes. Dagen før avreise kom nye reiserestriksjoner for de uten dose 2, så kjolen måtte sendes. Så kom beskjeden, kjolen var stoppet før grensen, og kunne hentes i Karlstad. Ingen av oss hadde på dette tidspunktet dose 2, og kom oss ikke over grensen uten karantene. Da var det godt å ha noen helter av noen foreldre som var vaksinert. Jennies mor og far satt seg i bilen, under en uke før bryllupet og kjørte 8 timer tur/retur for å hente kjolen. Jeg må innrømme det kom noen gledestårer når de kom tutende med åpne vinduer og full musikk opp oppkjørselen med kjolen i bagasjerommet. Drømmekjolen var hjemme.

Mye av planleggingen ble gjort i samarbeid med Mia og Thomas, som driver restauranten på Furøya. For noen fantastiske mennesker. De hadde full kontroll til enhver tid, og var alltid løsningsorientert uansett hva vi foreslo eller ønsket oss. Fotografen vår Camilla var også helt fantastisk og ha med seg i planleggingen, og hjalp oss med flere avgjørelser og forslag til gjennomføringen av selve dagen. Vårt aller beste tips for planleggingen er uten tvil å høre på gode råd fra de rundt deg. Og ikke minst, ha det gøy!!

bryllup på sørlandet

Vielsen
Vi ønsket oss en utendørs, borgerlig seremoni, så været var en viktig faktor. Takk og lov ble det strålene sol, og mange solbrente neser utover dagen. Vi lagde til en midtgang med hvite stoler på gresset foran et lite opphøyet platå. Der sto Øystein og ventet på meg når jeg kom oppover midtgangen hånd i hånd med min far til gitarspill fra gode kompiser. Dette var øyeblikket jeg var mest nervøs for, men det glemte jeg fort når jeg så mannen i mitt liv stod og ventet på meg i enden av korridoren skapt av alle menneskene vi er så glad i. Ordfører i Tvedestrand, Marianne Landaas, holdt selve seremonien, og gode venner leste diktene: «Lykke» av Inger Hagerup, og «Lyset» av Halldis Moren Vesaas. Det ble tårer, kyss og masse klemmer på vei ned midtgangen, med tørkede blomster svigermor og jeg hadde plukket og tørket sammen de to siste årene.

Stilen
Det er vanskelig å definere stilen, men man kan kanskje si det var en minimalistisk bohem/romantisk stil. Stikkordet er nok Norsk skjærgård. Det var mye hvitt og grønt, og vi ønsket et naturlig utrykk. Print, blomster, dekor og servise var ellers enkelt og minimalistisk.

Favorittøyeblikk
Foruten å gifte meg med min bestevenn, uten tvil FOLKA. Det var så utrolig stas å samle alle man er glad i til en feiring av kjærligheten. Man blir ikke bare litt ekstra forelsket i den man gifter seg med, men i alle de fantastiske menneskene man har rundt seg. Det er rett og slett bare en dag fylt med kjærlighet.

Fotografen
Foto var veldig viktig for oss, og valget var egentlig veldig lett, vi ville bare ha Camilla Andersen. Vi elsker hvordan hun fanger alle de små og store øyeblikkene i bildene sine, uten at ting blir oppstilt eller stivt. Hun har en fantastisk egenskap til å fange følelsene i alle bildene sine, som det blir mange av på den store dagen. Når datoen ble flyttet var vi plutselig i en situasjon hvor Camilla ikke kunne. Vi måtte ut å lete etter en ny fotograf, men klarte rett og slett ikke lande på noen andre. Så når datoen ble flyttet for andre gang, og Camilla igjen hadde anledning falt alt på plass igjen. Ikke bare tar hun fantastiske bilder, men hun er en så god og varm person. Hun bisto med tips og råd, og var så god å ha med både i planleggingen og på selve dagen.

Ditt beste råd
Ikke ta dagen så høytidelig. Da blir man lett stresset over små ubetydelige detaljer. Mange har kanskje drømt om denne dagen siden man var liten, og det kan fort bli høye forventninger og spenning knyttet til selve dagen. Planlegg godt i forkant, og deleger oppgaver så dere bare kan kose dere på dagen. Ikke vær redd for å spørre om hjelp, og takk ja til alle som tilbyr seg å hjelpe. Dere får garantert nok å gjøre.

Det beste helt konkrete tipset vi fikk rundt selve programmet var å ikke ha kaken på kvelden etter middagen. Da er gjestene mette og veldig klar for å komme i gang med festen. Kaken er dyr, og den går fort til spille. Vi valgte å ha kaken under minglingen på dagen, og fikk veldig mange positive tilbakemelding på dette.

OG kanskje viktigst av alt, ha en god DJ og fotograf! Dette er to ting det er verdt å legge litt ekstra i.

Spillelisten
Inngangsmusikk: Gitarsolo «A thousand Years».

Utgangsmusikk: «Kiss the bride» av Elton John.

Første dansen: Wonderwall (vår første klinelåt i 2009) Midt under dansen ble den byttet ut med «Shut up and dance» av Walk the moon, konfettikanonene smalt, og dansegulvet var åpent!

2

leverandører:

Fotograf: Camilla Andersen | www.millifoto.no | @millifoto_wedding

Festlokale: Låven på Furøya

Florist: Siri Broderen

Hår: Lucky Frisør, Kinga

MakeUp: Fikset selv

Kjole: Ida Lanto

Sko: Samsøe Samsøe

Forloverkjoler: Hva enn de følte seg finest i.

Dress/smoking: Oscar Jacobson

Mat/Catering: Furøya restaurant / Vertshuset Tvedestrand

Trykksaker: Ida Lovise og Morten Johansen

Kake: Baker Jørgensen

Underholdning: DJ Kristoffer Eidsnes, Brødrene Hoss

Transport: Sørlandets maritime

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SHARE THIS STORY