Annicken og Martin

Fotograf: www.lorabarra.com, @lorabarra

Sted for bryllupet:

Vi giftet oss på Château des Demoiselles i Sør-Frankrike. Vi har alltid ønsket å gifte oss i utlandet, det var en drøm vi delte og har snakket mye om etter vi forlovet oss. Men hvor? Vi snakket om Italia, Spania, Kroatia etc. Men når vi begynte å undersøke tenkte vi at vi gjerne ville gifte oss et sted som føltes kjent men også et sted vi kom til å reise tilbake til. Så hvorfor ble det Sør-Frankrike? Noen av våre nærmeste venner bor i Nice så har vi en langhelg og mulighet for å reise, reiser vi ofte dit for å besøke dem. Nyte deilig mat, drikke, atmosfære og selskap. Vi har hatt mange av våres fineste ferieminner sammen i Nice. Derfor ble Sør-Frankrike en helt naturlig destinasjon for oss. Ønsket også at det skulle være relativt greit for våre gjester å komme seg dit, så vi bestemte at det ikke burde være mer enn en time unna Nice flyplass. 

Ok, så nå hadde vi bestemt oss for land (og ish by). Så hvor skulle vi faktisk holde bryllupet. Jeg begynte å undersøke. Men fant ikke helt hva vi var på jakt etter. Det var mange store og kanskje litt for «posh» lokaler for oss. Vi ønsket oss et lokale som var unikt, rustikt, autentisk og personlig. Vi hadde en klar idé om hvordan vi ønsket at det skulle være. Så var det at min gode venninne Ebba hadde hørt om et sted som hun sendte meg. Med en gang vi så det ble vi forelsket! Det var der vi skulle gifte oss! Covid satte en liten stopper for at vi kunne reise ned for å besøke det. Så vi tok en sjanse og bare booket det! Noe vi absolutt ikke angrer på.

Kjærlighet ved første blikk?

Dette er en historie vi har fortalt mange ganger..! Sommeren 2013, 12 juli. Det var kjærlighet ved første blikk. Mine venninner hadde lurt meg med ut, vi skulle møte en gjeng danske gutter på Grunerløkka (et sted jeg absolutt ikke pleide å gå ut). Vi dro til en bar som heter Kaikola. Når jeg gikk inn møtte blikke mitt en høy og kjekk gutt som var på vei ut. Jeg gikk inn å satt meg sammen med gjengen vi skulle møte. Litt senere kom denne kjekke gutten tilbake og satte seg ned ved siden av min venninne. Var veldig spennende og vi satt å tittet litt på hverandre. Tok ikke lang tid før han sa til min venninne: Beklager, jeg ønsker ikke å være frekk, men jeg bare må bytte plass med deg så jeg kan snakke litt med venninnen din. Vi har vært sammen siden! 

Frieriet

Det måtte jeg ventet på en stund. Trodde egentlig at Martin skulle fri på en tur til NYC I 2018 – så det gikk noe lenger enn jeg trodde. Sommeren 2020. Martin hadde endelig bestemt seg for å fri. Sommerferien ble ikke helt som vi hadde tenkt. Covid og restriksjoner, så alle Martin sine planer om å fri hadde gått i vasken. Vi bestemte oss for å reise til sommerhuset til Martin sin familie i Danmark. Etter et hektisk år med en liten gutt som nettopp hadde blitt 1 år foreslo jeg at vi skulle sjekke inn på Villa Copenhagen som nettopp hadde åpnet. Vi trengte litt etterlengtet alenetid og en god natt søvn, så på veien til Villa C skjer det. Vi koser oss og er veldig glade for å få litt alenetid. Martin sier plutselig vi må gå inn en sidegate for å komme til hotellet. Jeg tenker ikke noe mer på det og følger etter. Jeg skravler i vei (som jeg som oftes gjør), merker så at Martin ikke går ved siden av meg lengre, jeg snur meg og ser han sitter på et kne bak meg. Fomler litt med ordene, tar fram den nydelige ringen og spør om jeg vil gifte meg med han! Så på en søt liten sidegate fra Villa C, midt i København skjer det, vi skal gifte oss. Perfekte starten på 24t barnefri og sommerferie! 

Planleggingsprosessen

Vi ønsket å nyte forlovelsen, så vi ønsket å gifte oss i 2022 eller 2023. Jeg ble gravid igjen sommeren 2020, så tenkte jeg skulle bruke permisjonen på å planlegge bryllup. Begynte med å booke stedet, så fant jeg videograf og fotograf. Likevel fant jeg fort ut at dette var en større jobb enn jeg hadde tenkt + ikke så lett å gjøre det på fransk. Prosessen om å finne en bryllupsplanlegger begynte derfor isteden. Hadde intervju med ca 5 stykker og den siste jeg møtte var Lou Cugga. Hun var litt dyrere enn de andre, men det måtte bare være henne. Hun forstod visjonen vår og jeg forelsket meg bare i henne. Følte jeg kunne stole 100% på at denne dagen kom til å bli som vi hadde tenkt + mye mye mer! 

Vi ønsket er ganske utradisjonelt bryllup. Bestemte oss for å ha fokus på venner også kun nærmeste familie. Dette var våres dag og vi ønsket en skikkelig fest. Vi gikk for å ha en ganske lang cocktail før middagen. Under cocktailen  hadde vi også mange av talene. Vi ønsket ikke så mange taler under middagen. Der skulle det være fokus på god mat, drikke og samtaler. Det var masse mat i ulike former under cocktailen som tapas og fingermat. En kokk som stod å skjærte opp skinke fra en hel serranoskinke. 

Synes det var veldig kult å ha en egen «entry» til middagen. Etter alle gjestene hadde satt seg for middag spilte de Sonnentanz, Klangkarussell og vi kom dansende ut og tok en liten dans på scenen. 

Til slutt må jeg bare skryte av vår fantastiske toastmaster Steinar. Han gjorde dagen og kvelden utrolig morsom og at det ble en rød tråd gjennom det hele. Han hadde laget en egen jingle som ble spilt før hver tale. Hver taler hadde en egen sang som ble spilt sammen med en morsom introduksjon av den som skulle holde tale. Veldig takknemlig for all den jobben han hadde lagt ned og hvor seriøst han tok toastmaster jobben. Føler oss veldig heldige som valgte riktig toastmaster og at han også takket ja til jobben. For det er mye jobb som ligger bak en slik rolle i et bryllup.  

Vielsen

Vi hadde en ganske stor hemmelighet! Martin og jeg flyttet til Shanghai, Kina i 2016. For at jeg skulle få visum måtte vi gifte oss. Vi giftet oss i all hemmelighet. Hadde kun med våre to forlovere som var med som vitner. Vi ønsket å holde det hemmelig for vi var redde for at hvis vi fortalte at vi giftet oss ville vi ikke få hele prosessen som vi hadde ønsket oss. Frieriet & bryllup. Hadde fort blitt barn, hus etc. i stedet. Derfor stod vi ganske fritt til hvordan vi ønsket vielsen. I begynnelsen tenkte vi ikke dette var så viktig. Vi hadde bare lyst til å begynne festen. Men dette øyeblikket er noe av det som jeg husker best fra hele dagen. Vi hadde vielsen på samme sted som vi giftet oss, under to oliventre som var dekorert med nydelige blomster. Det var Martin’s søster som viet oss og hun var helt fantastisk. Under hennes tale avslørte hun at vi faktisk hadde vært gift i 6 år, alle (spesielt våre foreldre) ble ganske sjokkert. Når jeg gikk ned mot Martin var det Martin’s gode venn Ali (+ en fiolinist ) som sang «kiss me fra Ed Sheeran». Tror ikke det var et eneste øye tørt, var mye mer emosjonelt enn jeg hadde forstilt meg. Videre holdt min kusine Louise et dikt fra min farmor (som er 100 år, derfor litt vanskelig å reise til Frankrike) hun betyr utrolig mye for meg, og er en stor inspirasjon for meg. Så holdt min gode venninne Ebba et dikt om kjærlighet på fransk også avsluttet vi med sangen vår Latch av Disclosure sunget av Ali. Når vi gikk ut spilte DJ’en Firestone av Kygo for å symbolisere at nå starter festen!

Stilen

Vi ønsket at alle skulle føle seg komfortable. Vi tror at du får den beste dagen og festen hvis du og gjestene føler seg vell og har det bra. Det gjør at vi også føler oss vell og har det bra. Så hele tanken var at vi skulle ha en fantastisk dag og fest sammen med nærmeste venner og familie så var det tilfeldigvis vårt bryllup. Vi ønsket at mat og drikke skulle flyte, skulle ikke mangle på noe. Stilen var rustikt, men moderne. 

Hva var det beste med dagen?

Åh! Det var vanskelig å svare på. Tror det var det øyeblikket jeg gikk ned mot Martin, så Martin og alle gjestene. Det ble bare så veldig virkelig, emosjonelt og vakkert. Så var jo festen helt magisk! Dansegulvet var fullt hele kvelden! 

En (uforutsett) hendelse

Martin hadde en ganske stor overraskelse! Vi hadde sett en serie en kveld hvor det var en som rappet som sin gave til faren i bursdagen hans. Jeg hadde snudd meg mot Martin og sagt «hvis du finner på noe sånt i bryllupet vårt så mister jeg det». Han hadde så klart  med en gang ringt en kompis og spurt om han kunne hjelpe han med å lage en rapp til vårt bryllup. Jeg skjønte ingenting når han plutselig gikk opp og rappet om hvordan vi møttes. Ble en veldig morsom overraskelse. Både jeg og gjestene fikk sjokk og en god latter. Var sånn han kick startet cocktailen etter vielsen og det ga en utrolig god vibe. 

Ditt beste råd til andre som skal gifte seg?

Skal du gifte deg i utlandet. Sjekk om det er noen store happenings den dagen/ helgen i det landet/ byen. Vi var litt uheldige med at det var fransk ferie, Can film festival og Granprix den helgen. Gjorde at flybillettene ble ganske dyre for våre gjester, noe vi syns var veldig kjedelig opp til bryllupet. 

Har du rom for bryllupsplanlegger i budsjettet. Gjør det! Beste avgjørelsen vi tok. Ikke bare var hun rå på å forhandle med leverandører, finne smarte løsninger, få vår visjon til å komme til live. Det gjorde også at jeg var helt rolig på bryllupsdagen. Stolte 100% på at Lou hadde kontrollen. 

Friday beach party & Sunday brunch. Dagen før den store dagen samlet vi gjestene for lunsj på en privat strand i Sant Raphael. Det synes vi var en veldig fin oppvarming til bryllup. Bryllupsdagen går så fort, derfor et tips til å la den gode følelsen vare litt lengre ved å feire hele helgen.  

Spillelisten

Inngangsmusikk (familie, forlovere og Martin): La vie en rose, Édith Piaf

Inngangsmusikk (Annicken og pappa): Kiss Me, Ed Sheeran (sunget av venn Ali)

Sang under vielsen: Latch (Acoustic), Sam Smit. Sunget av venn Ali

Utgangsmusikk: Firestone, Kygo (fra 1mn30sek)

Musikk når vi ankommer middagen: Sonnentanz, Klangkarussell (fra 1mn25sek)

Musikk når kaken kommer: Chambermaid Swing, Parov Stelar (fra 1mn)

Første dansen: Hold On We’re Going Home, Drake.

Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin
Annicken og Martin

leverandører:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SHARE THIS STORY