Bryllup koster mye penger, og de fleste vil gjerne spare inn der de kan. Inviter kun de gjestene du virkelig vil ha til stede, server Cava eller Prosecco fremfor Champagne og velg en bryllupsdato utenfor høysesong. Vi gir deg 5 tips til bryllupsbudsjettet.

GJESTELISTEN
Antall gjester er ofte det som drar opp budsjettet aller mest. Det skal sendes invitasjoner, serveres mat og drikke og kanskje skal det også være overnatting? Tenk nøye gjennom gjestelisten og inviter de gjestene du virkelig vil ha tilstede på bryllupsdagen. Dette kan være en vanskelig post for mange, men husk at det er din dag, din fest og dine gjester – prioriter de du vet at du fortsatt kommer til å invitere på middag om ett år eller to.

LOKALE
Velg et lokale som allerede har den stilen du ønsker. På den måten unngår du å bruke masse penger på pynt og dekor. Det er lett å tenke at et billig lokale som du kan pynte selv er en rimeligere løsning, men om du ser over hva som faktisk trengs av dekor er det ikke sikkert du sparer så mye likevel.

Lyst på enda flere tips? Hør på podkastepisoden “Det lille ekstra uten at budsjettet tar av” her.

blomster til bryllup
Bilde: Canva

ÅRSTID
Det er ikke like stort trykk for lokaler og leverandører utenfor høysesong, og kanskje får du kapret drømmelokalet til en rimeligere penge om du gifter deg vår, høst eller vinter. Om du likevel ønsker å gifte deg på sommeren kan det være en tanke å se på en hverdag istedenfor en helg. De mest populære lokalene og leverandørene er ofte booket langt fram i tid, men velger du en ukedag kan det være du får både det du ønsker deg OG penger igjen til andre ting.

MAT OG DRIKKE
Vurder hva som er viktig for deg – er det treretters middag med påfølgende bryllupskake eller holder det med to retter og bryllupskake som dessert? Du trenger faktisk ikke begge deler.

La servitørene servere drikke etter middagen, istedenfor at gjestene forsyner seg selv. Dropp å servere avec til alle, server heller til de som faktisk vil ha. By på øl og vin og la gjestene kjøpe drinkene sine selv, eller velg et lokale der du kan ha med egen drikke.

BRUK KONTAKTENE DINE
Kjenner du en frisør, en makeup-artist, en blomsterdekoratør eller kanskje du har en musiker i familien? Ikke vær redd for å spørre de rundt deg om hjelp, de aller fleste syns det er hyggelig å bli spurt.

Er du usikker på hvordan du setter opp et budsjett og hvilke poster du bør ha med? I vårt planleggingskit får du tilgang til en fantastisk budsjettmal med alle postene du trenger. Budsjettet justerer seg etterhvert som du fyller inn slik at du alltid har full oversikt over hva du har brukt og hva du har igjen.

Tekst: Gry Anette Meiner // Toppbilde: Canva

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SHARE THIS STORY