Bryllupsinvitasjoner

Bryllupsinvitasjoner – hva skal de inneholde og når skal de sendes ut? Det viktigste med en bryllupsinvitasjon er å fortelle gjestene at du ønsker å invitere de til din store dag. Hvordan du ønsker å løse det er helt opp til deg, men vi gir deg noen gode tips til hva du bør tenke på når du skal sende ut bryllupsinvitasjoner.

HVA SKAL BRYLLUPSINVITASJONENE INNEHOLDE?
Du står fritt til å velge hva invitasjonen skal inneholde, hvilken vibe du ønsker og hvordan den skal se ut. Noen basispunkter kommer du likevel ikke utenom:

  • Dato
  • Navn på brudepar
  • Tid og sted for vielsen
  • Tid og sted for middag og fest
  • Svarfrist

For å gjøre det lettere for deg selv bør du også ha med:

  • Dresskode
  • Kontaktinformasjon til toastmaster

For noen er dresskode veldig viktig, mens andre tenker at gjestene kan komme i det de selv ønsker. Vi garanterer at du kommer til å få spørsmål om hva gjestene skal ha på seg, så skriv det like greit i invitasjonen med en gang. Om det er noen av gjestene som ønsker å holde en tale, er det fint for de å kunne kontakte toastmaster direkte. Da slipper du at alle spørsmål går via deg.

Andre ting som er nyttig for gjestene å vite:

  • Gaveønsker, evt informasjon om gaveliste
  • Gjelder invitasjonen med eller uten barn?
  • Informasjon om overnatting for de som har behov for det
  • Informasjon om evt transport og parkeringsmuligheter
  • Serveres det noe mat?

Mye informasjon, tenker du? Absolutt – men vi lover deg at det komme til å spare deg for mange spørsmål. 

Hvordan du velger å formidle informasjonen er helt opp til deg. Om du ikke ønsker all denne informasjonen i selve invitasjonen kan du feks opprette en hjemmeside hvor gjestene kan finne den informasjonen de trenger, eller du kan bruke en facebook-gruppe.E

NÅR SKAL BRYLLUPSINVITASJONENE SENDES UT?
Send bryllupsinvitasjonene i god til før bryllupet. Du har sikkert hørt flere ganger at de gjerne skal sendes ut 4-6 mnd før bryllupet. Det er ingen fasit på tidspunkt, gjør det som passer best for deg. Om du ikke har alt på plass, men du ønsker å lukke datoen, kan du sende en save the date. Da holder gjestene av datoen og de vet at det kommer mer informasjon etterhvert.

Planlegger du bryllup i utlandet er det smart å formidle datoen så fort som mulig. Noen trenger kanskje å ta fri fra jobb, noen planlegger ferien tidlig, og noen trenger kanskje litt tid til å spare penger.

Ønsker du flere tips til bryllupsinvitasjoner? Sjekk ut denne podkastepisoden!

SHARE THIS STORY