11 oppgaver du bør delegere bort på bryllupsdagen

Hvem sørger for at blomstene fra kirken blir med til festlokalet, hvem samler gjestene til den første dansen og hvem setter på musikken?

It takes a village … Et bryllup er et stort event og det er mange mennesker i sving for å gjøre dagen til din drømmedag. Allier deg med noen gode hjelpere som tar seg av de små men viktige oppgavene gjennom dagen og kvelden:

  • Dele ut vielsesprogram, såpebobler og konfetti
  • Sørge for at det fylles opp fra første rad
  • Konfettikanoner på kirketrappa
  • Flytting av blomster og dekor
  • Transport

Uavhengig om du gifter deg i kirken eller et annet sted er det fint å ha én eller to personer som er på plass tidlig for å ønske gjestene velkommen. Det skal gjerne deles ut vielsesprogram, salmebøker, kanskje såpebobler eller konfetti? Dette er en fin oppgave for forlovere, søsken, venner eller foreldre.

Sørg også for at noen tar ansvaret for at de fremste radene blir fylt opp. Det er lite som er kjedeligere enn et glissent publikum i front.

Skal det fyres av konfettikanoner på kirketrappa, skal det kastes noe på brudeparet? Skal blomster og pynt fra vielsen tas med videre? Skal det organiseres felles transport til festlokalet? Gi noen ansvaret for disse oppgavene.

Gaver til bryllupsgjester
Bilde: Canva
  • Aktiviteter og leker
  • Den første skålen
  • Gavebord
  • Snacksbord
  • Den første dansen
  • Sette på musikken

Skal det være aktiviteter under minglingen? Hvem tar initiativ til den første skålen når gjestene har ankommet festlokalet? Skal det være gavebord og skal gavene åpnes på bryllupsdagen? Skal det settes opp et eget snacksbord utover kvelden? Hvem går først ut på dansegulvet etter at brudeparet har danset en stund og hvem tar ansvaret for at brudevalsen starter når den skal starte?

Det virker kanskje opplagt, men om ingen får beskjed om å ta ansvar så vil de mest sannsynlig heller ikke ta ansvaret.  

Lag gjerne en kjøreplan for dagen, en oversikt over alle små og store oppgaver, og del den ut til alle de involverte. Dette vil hjelpe deg til å senke skuldrene og nyte dagen vel vitende om at alt rundt deg blir tatt hånd om.

Tekst: Gry Anette Meiner // Toppbilde: Canva

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SHARE THIS STORY