Det å bli valgt som forlover er en stor ære, og en oppgave du bør ta på alvor. Bruden har valgt deg som sin høyre hånd, sin viktigste støttespiller og partner in crime. Den formelle oppgaven er å signere på søknad om ekteskap, i tillegg til vielsesattesten – men de uformelle oppgavene er mye mye mer enn det.

Først av alt – engasjer deg i brudens visjon og planer. Vis at du er interessert og vis at du vil bidra. Det er lite en brud liker mer enn å snakke om sitt eget bryllup – bli med på hypen!

TA DEL I BRYLLUPSPLANLEGGINGEN
Engasjer deg i planleggingen, snakk om fargepaletter, invitasjoner og blomster – tilby deg å bidra og bli med inn i brudens bryllupsunivers.

KJOLEPRØVING
Tenk over hvordan du ter deg, hvordan du snakker og hvordan du reagerer. Når bruden kommer ut for å vise frem kjolen, spør om hennes mening før du buser ut med din egen. Kanskje er det drømmekjolen selv om det ikke nødvendigvis er din favoritt.

UTDRIKNINGSLAG
Her får du virkelig testet dine leder-skills når du skal lande et opplegg på tvers av vennegrupper og familiemedlemmer. Snakk med bruden og spør hva hun ønsker seg, og legg opp dagen etter det. Noen overraskelser er fint å ha med – men husk at hun skal drikkes ut, ikke drites ut. Vær realistisk når du planlegger utdrikningslag og tenkt på at det skal være mulig for alle på gjestelisten å delta.

brudekjole
BIlde: Canva

Har du lyst på flere tips til forloverrollen? Klikk deg inn her for å høre podkastepisoden Forloverspesial.

PÅ SELVE DAGEN
Endelig er bryllupsdagen her og du er klar for ildprøven. Som forlover er du en viktig del av bryllupsmorgenen; sørg for å sette stemningen fra start. Sett på noe deilig musikk, ta frem champagnen, vær tilstede og tilgjengelig for bruden. Har bruden nerver er det din oppgave å roe henne ned og sørge for at hun får en fin start på bryllupsdagen. Gjør deg klar og ferdig i god tid slik at du kan hjelpe bruden med kjolen og evt andre ting hun trenger hjelp til – ikke la bruden stå å vente på deg. 

MAT OG DRIKKE
Sørg for at bruden får i seg nok mat og drikke. Ta med en vannflaske og noe å bite i slik at hun holder blodsukkeret oppe gjennom hele dagen – dette kommer hun mest sannsynlig til å glemme selv. 

VIELSEN
Hvilke oppgaver du som forlover har under vielsen er litt ulikt fra vielse til vielse. Noen deler ut vielsesprogram, noen leser dikt, noen går inn som en del av prosesjonen, mens andre står klare ved alteret sammen med brudgommen. Her er også oppgaven å passe på kjolen og sløret, holde brudebuketten under selve ekteskapsinngåelsen og ikke minst sørge for at bruden får tørket tårene dersom det blir behov.

BRYLLUPSFESTEN
Det forventes at du som forlover holder en tale under middagen. Det trenger ikke å være en lang og omfattende tale, men noen ord er det hyggelig å si. Du kan også lage en film som vises, synge en sang eller noe annet gøy dersom du ikke er komfortabel med å stå å snakke foran en stor forsamling. Trenger du tips til å komme i gang med talen? Her får du 6 tips til bryllupstalen.

Vær den som setter i gang klirring i glassene, tramping med beina og vifting av servietter dersom det er dette hun ønsker. Bidra på dansegulvet og sett i gang stemningen.

Gjennom hele planleggingen og helt til festen er slutt er det du som er den største og viktigste heiagjengen – gjør det lille ekstra, vær interessert og vis at du er klar for å bidra med hva som helst.

Tekst: Gry Anette Meiner // Toppbilde: Canva

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SHARE THIS STORY