5 tips til en perfekt start på bryllupsdagen

7. mai 2023

Du våkner opp til det du vet er den største og viktigste dagen i ditt liv, kroppen er full av spenning og forventning, bryllupsdagen er endelig her; DU SKAL GIFTE DEG!

Vi vil at du skal få den aller beste opplevelsen – helt fra start til slutt – og gir deg våre fem beste tips til hvordan du kan få en perfekt start på bryllupsdagen.

LAG EN PLAN FOR MORGENEN
Bryllupsmorgenen er spesiell. Selv om du aller helst vil dele den med hele verden så tenk gjennom hvordan DU vil at din start på dagen skal være. Hvem er du som type; vil du ha mange mennesker rundt deg eller er det én eller to som er ekstra viktige for deg på akkurat denne dagen? Kjenn litt på det før du inviterer hele vennegjengen, mamma, pappa og bestemor. Blir det alt for mange mennesker kan det fort bli mer stress enn kos.

HUSKELISTE
Lag deg en huskeliste over alt som skal med, alt fra sjampo til brudekjole. Om du fikser deg hjemme eller et annet sted – legg fram smykker, sorter sminken, heng opp brudekjolen, legg fram morgenkåpen, sett fram skoene – gjør alt klart dagen før slik at du slipper å lete etter ting og stresse rundt på bryllupsdagen. OM du skulle være uheldig å glemme noe kan det være lurt å ha en dedikert «runner» som har som oppgave å fikse uforutsette ting.

SETT AV LITT TID TIL BARE DEG
Ta en lang dusj, nyt en god kopp kaffe, ta en deilig ansiktsmaske, spis en god frokost og gi deg selv tid til å finne ro. Om du har en fast morgenrutine du ikke kan leve uten er det ingen grunn til å skippe den på bryllupsdagen. Ta på deg noe behagelig, les gjennom talen din og se for deg hvordan dagen kommer til å bli. Skru gjerne av mobilen om du trenger det – det som ikke er fikset til nå, det får bare være.

Foto: Canva

Dette er ikke dagen for å teste nye ting! Hårprodukter, ansiktsprodukter og dufter bør være av merker du vet at du tåler, og for all del ikke skrubb ansikt og kropp samme dag.

Sjekk med frisøren din om håret skal vaskes samme dag eller ikke, og hvilke produkter du evt skal holde deg unna. Ofte vil frisøren ha hår som ikke er nyvasket da det er lettere å style og det holder seg lengre.

MUSIKK
Sett stemningen for dagen med en herlig spilleliste. Dette er en fin oppgave for forlover(e) å gjøre klart på forhånd. Lag gjerne én spilleliste som er helt rolig og avslappet når du skal dusje og preppe deg for dagen, og én liste med litt mer fart når champagnen skal poppes og kjolen skal på.

Sjekk ut vår beste spilleliste for bryllupsdagen her.

TA BILDER
Vi anbefaler virkelig å ta med fotografen på forberedelsene. Det er utrolig koselige minner å ha i ettertid – alle detaljene, stemningen og ikke minst spenningen. Be gjerne forloveren din om å ta noen behind the scenes underveis også.

Konfettimoment: Fyr av en konfettikanon når du tar på brudekjolen og den første skålen utbringes. Husk å ta bilder – dette vil du ikke angre på!

Vi ønsker deg en perfekt bryllupsmorgen med akkurat passe mengde ro, god stemning og gode nerver!

Tekst: Gry Anette Meiner // Toppbilde: Canva


 

Følg oss på Instagram for flere gode tips og masse herlig bryllupsinspirasjon.

Lytt til vår podkast Bryllupssnakk her.

SHARE THIS STORY