Henriette & Adrian

Fotograf: Siv-Elin Skoglund @wideinwonder.sivelin, wideinwonder.no
Se bildegalleri og leverandørliste nederst i artikkelen.

Del av landet og sted for bryllupet:
Straume, Vestlandet.

Kjærlighet ved første blikk?
I 2018 hadde min lillesøster sommerjobb på en sommerleir hvor Adrian var leirsjef. Hun kom hjem og sa til meg at hun hadde funnet den perfekte mannen for meg. Da måtte jeg selvsagt stalke han, og likte det jeg fant. Problemet var hvordan vi skulle få kontakt. Jeg studerte i Oslo, og han i Bergen, men heldigvis dukket han opp på Tinder før jeg reiste tilbake til Oslo. Vi matchet, og etter litt frem og tilbake gikk det bare en vei.

Frieriet
Adrian har alltid vært utrolig omsorgsfull og hjelpsom. Var det noe med meg som ikke var helt på topp med formen (litt hodeverk eller noe) skulle han gjøre ALT, og jeg måtte bare ligge i ro. BORTSETT fra denne dagen, 30.november 2019. Adrian hadde planlagt date på toppen av Ulriken. Jeg lå strak ut på sofaen med menssmerter, men det var ingen unnskyldning! Det var bare å komme seg opp og ut. Han hadde pakket en stor bag, og kom og hentet meg. Vi tok Ulriksbanen opp, og det var en magisk solnedgang med snødekte fjell rundt. Jeg fikk beskjed om å stå å vente bak en varde, for han måtte ordne noe. Jeg hadde jo en anelse, så da var det bare å holde ut kulden, for det var ISKALDT der oppe! Da han hentet meg igjen, hadde han laget et hjerte med roser og levende lys. Så tok han meg med inn i midten av dette og gikk ned på kne. Husker ikke noe av det han sa, men det ble et stort JA!

Planleggingsprosessen
Vi satt datoen til 08.08.2020, som var en meget god dato for et symmetrisk og stilfullt design til innbydelsene og trykksaken. Men nei.. Vi skjønte fort at dette ikke ble noe av da hele Norge stengte ned på grunn av Covid 19. Vi bestemte oss til slutt likevel for å gjennomføre vielsen 27.juni 2020. Da hadde vi bare de aller nærmeste til stede, og vi er så glade for at vi gjorde det slik. Det var nydelig vær (28 varmegrader!), avslappet stemning, god mat og fine folk.

Det var likevel viktig for oss å få feiret bryllupet med alle vi ønsket, så planleggingen fortsatte ut på høsten. Vi booket kirke, lokale, fotograf og videograf. Neste plan var å gjennomføre bryllupsfesten 29.mai 2021, men det gikk heller ikke. Det er tungt å planlegge når man ikke er sikker på at man får gjennomført! Men da sommeren kom, åpnet det seg mer og mer. Forloverne mine foreslo å ta det på høsten, og jeg var ikke vanskelig å overtale (måtte jobbe litt mer for å få Adrian med også). Jeg laget det meste av trykksaker selv, og vi hadde jo klart hvor vi skulle være, så det var bare å finne en dato som passet for lokalene og de som skulle bidra på dagen. Forberedelsene innebar blant annet sying av 90 lin-servietter som mamma og svigermor tok seg av, maling av vaser og lysholdere, samt designe alt av trykksaker i Adobe Indesign. Det å kunne høre på podcasten deres hjalp meg veldig til å komme i planleggingsmodus, og finne gleden med planleggingsfasen.

Vielsen
Vi hadde velsignelse i stedet for vielse siden vielsen var året før med kun de nærmeste. Vi ønsket at velsignelsen skulle være mest mulig lik som en vielse, og det var virkelig den følelsen vi fikk! Det var en helt magisk opplevelse, med utrolig flinke bekjente som sto for bandet, og familie som sto for sangen. Den kristne troen er viktig for oss begge to, så det å kunne ha en velsignelsessermoni over ekteskapet vårt, sammen med alle vi er glade i var veldig fint for oss. Broren min overrasket meg med å være med å synge sammen med blant andre pappa og søsteren min på utgangslåten, så da ble det mye grining både på meg og mange av gjestene (Adrian var mest opptatt av å passe på at jeg fikk lommetørkle). Det ble veldig fint!    

Stilen
Vi gikk for et stilrent uttrykk, med jordtoner og nøytrale farger på både trykksaker, de malte vasene, de selvsydde lin-serviettene og blomstene. Jeg klarer ikke grønt, så stakkars de som hjalp med blomstene og måtte passe på at ingen grønne stilker syntes, haha!! Det ble dermed mye tørkede blomster og strå, samt noen innspill av ferske hvite blomster. Som nevnt laget jeg trykksakene selv, med mye bruk av stilrene fonter og tynne sorte linjer. Her fikk jeg også hjelp av min ene forlover som er grafisk designer.

Favorittøyeblikk
Det var et vanskelig spørsmål. Alt var så bra. Vielsen var nok kanskje høydepunktet, med den overraskende og nydelige utgangen. Jeg hadde valgt låt, men var ikke forberedt på at det var så mange som var med og sang, spesielt ikke lillebroren min. 

Må også bare nevne festen med tidenes toastmastere! Lillesøsteren min og kusinen min holdt showet gående, og det var så utrolig mange gøye innslag fra gjestene våre.


En (uforutsett) hendelse
En morsom ting som ikke gikk helt som det skulle var da vi ankom festen i den råflotte bilen vi hadde leid. Planen var at alle gjestene skulle stå i en halvsirkel utenfor lokalet og ta imot oss, men da vi ankom sto det absolutt ingen der, så der hadde jeg ikke vært tydelig nok i planleggingsfasen. Men det ble bare morsomt, så vi rygget ned igjen og gjemte oss til toastmasterne fikk samlet alle. Så kom vi opp igjen og fikk en jublende velkomst med konfetti og hele pakken!  


Ditt beste råd
Kanskje si til seg selv at selv om man er sliten i planleggingsfasen og ikke føler man er «giret» nok hele veien, så kommer dagen til å bli helt fantastisk! Det er folkene rundt som betyr mest for en vellykket dag, og ikke minst den du skal gifte deg med!

Et konkret tips er å ha noen gøye toastmastere (helst to som kjenner hverandre godt).

Og ha noen som lager en høydepunktfilm fra dagen, visst dere har mulighet med tanke på budsjett. Har snakket med flere som angrer på at de ikke prioriterte dette.  

Spillelisten
Inngangsmusikk: Kiss the rain – Yiruma

Utgangsmusikk: The Blessing – Elevation Worship, Kari Jobe, Code Carnes

Første dansen: Adrian overrasket meg med å synge i talen sin, og litt ut i sangen (Photograph – Ed ‘Sheeran) gikk han over til å be meg opp på første dansen

Andre spesielle låter: For så langt – Filadelfiakirken. Denne hadde vi under velsignelsessermonien som en av fellessangene. Vi brukte den også i vielsen i 2020, samt at vi har rukket å gå gjennom en ganske tøff hendelse i livet sammen allerede, og da ble denne sangen litt «vår», både i glede og sorg.

leverandører:

Fotograf: Siv-Elin Skoglund @wideinwonder.sivelin

Videograf: Peter Hellesøy

Festlokal: Straume Forum

Florist: Planterommet

Hår: Julie Agathe Oliversen

MakeUp: Caroline Emblem

Kjole: St. Patrick La Sposa Bermudas, White by Green

Sko: Gabor

Forloverkjoler: Ellos og Lindex

Dress/smoking: These Glory days, Volt

Mat/Catering: Straume Forum

Trykksaker: Selvlaget i Indesign

Kake: Tanten til Adrian og cupcakes fra Cakeup

Underholdning: Venner og familie

Transport: Rolls-Royce Silver Cloud, Morten Råen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SHARE THIS STORY