Bryllup med Italienske vibes – Kristine & Nicolas

Fotograf: Mari Gjørv / To Love That Lasts
Se bildegalleri og leverandørliste nederst i artikkelen.

Del av landet og sted for bryllupet?
Vestfold, Tolvsrød.

Kjærlighet ved første blikk?
Vi møttes på en innflytningsfest i et kollektiv når vi begge studerte i Bergen i 2014. Det var ganske tilfeldig da vi begge bare var med som +1 av venner dit. Kristine var nettopp kommet ut av et annet
forhold og var absolutt ikke på jakt etter et nytt. Vi fikk tidlig blikkontakt men ble sittende på hver vår side av rommet hele kvelden. Først når vi dro ut på byen kom vi i prat, og det ble fort kjemi. Få dager
etter dro vi på en drømmedate med piknik på toppen av Ulriken i solnedgang, og fra den dagen var det oss.

Fortell om frieriet!
Det var tidlig på morgenen 17. mai 2019 på vårt knøttlille kjøkken i den 38 kvm leiligheten vår på Fredensborg i Oslo. Jeg styret og stresset med å få gjort meg klar med bunad og lage ferdig maten vi
skulle ha med videre på frokost til noen venner av oss. Rett før vi skal til å dra sier Nicolas at han har en gave til meg. Med potetsalat og champagne i hendene og han ber meg lukke øynene (jeg forstod fortsatt ingenting). Når jeg åpner dem sitter han foran med ring og sier «vi er allerede forsinket, lov meg at du ikke starter å gråte!» påfølgende med noen nydelige ord og et frieri. Jeg startet selvsagt å gråte og vi ble enda mer forsinket. Resten av dagen var helt perfekt, champagne og feiring av både landet og oss fra morgen til kveld med gode venner.

Planleggingsprosessen
Vi var tidlig ute med å booke lokalet, da vi skjønte det fort ble fullt på stedene vi kunne tenke oss. Som mange andre dukket det opp flere tanker og bekymringer enn først planlagt når man plutselig
må gjennomføre bryllup i coronatid. Utrolig nok fikk vi gjennomført på den eneste datoen vi booket, 04.09.2021. Vi fikk veldig god hjelp av de som driver Karlsvik, som stod for mat, drikke, borddekking,
servitører og mye mer. Utrolig deilig! Det sparte oss for mye arbeid og gjorde at vi kunne slappe mye mer av i planleggingsprosessen. Vi fikk vår lille Filippa i juli 2020, så hun har tatt store deler av vårt
fokus og oppmerksomhet siste tiden. Da var det ekstra godt at Geir og resten av Karlsvik ordnet det meste.
Kristine hadde et sterkt ønske om kirkelig vielse, men utendørs. Det skulle bli mer utfordrende enn vi hadde trodd å få tak i en prest som kunne vie oss, ettersom vi bor i en annen kommune enn der vi skulle vies. Nye vigselsregler gjorde det komplisert, men til slutt kom pastoren fra Randesund Frikirke kjørende fra Kristiansand for å vie oss, som vi er utrolig glad og takknemlig for.

Fotograf var vi også tidlig ute med, da vi var veldig bestemt på at vi ønsket Mari (To Love That Lasts) med på denne dagen. Hun var også veldig fin å ha med på planleggingen rundt kjøreplan, tidspunkt
og ikke minst rundt bildene. En utrolig dyktig og fin person å ha med gjennom forberedelsene og hele dagen.

Vielsen
Vielsen var i hagen på Karlsvik gård, og den kunne ikke blitt mer magisk. Med utsikt til havet, rådyr på
jordet (ja faktisk!) og levende musikk. Noen venner av oss snekret en bue, vi hadde sett på pinterest, som stod i enden av «kirkegulvet». Ellers hadde omgivelsene rundt og den nydelige hagen på Karlsvik det vi trengte av blomster og pynt. Kristines kusine og et par venner av henne sang og spilte piano.

Dattera vår Filippa, og en nevø og niese var blomsterpiker- og gutt. Når musikken startet kom de først gående (med litt støtte av søster Miriam og mamma/svigermor Susan), deretter Kristine og pappa Kenneth. Det ble et veldig fint og rørende øyeblikk for både brudeparet og gjestene.
Filippa var rett over året på dette tidspunktet og hadde nettopp lært å gå. Hun snublet rundt foran alle gjestene og løp fra fang til fang og koste seg så. Det ble en utrolig vakker og personlig vielse.

Stilen
Litt bohemsk, litt klassisk, litt Italia, litt avslappet? Litt sånn som oss.

Hva var det beste med dagen?
Oi, denne er vanskelig, så mye å velge mellom! Det var utrolig mange fine, rørende og morsomme
taler fra nær familie. Kan vi nevne to? (Fra Kristine: ) Å gå opp kirkegulvet/plenen i armen til pappa og se Nicolas i enden, gjorde meg helt shaky og rørt. Uten støtten i pappa hadde jeg falt. Er så sterkt og fint øyeblikk. Dette var i koronatid, og vi fikk ikke lov til å ha dansegulv inne. Vi var forberedt på å ha et bryllup
uten dans (til vår skuffelse). Dagen før bryllupsdagen fikk vi beskjed fra de som driver Karlsvik gård at vi fikk lov til å danse ute på gresset, og at han hadde skaffet lys til «dansegulvet». Stefar til Nicolas er salsainstruktør og musiker fra Cuba, og fikk med seg både unge og gamle til å danse og spille trommer ute på gresset til langt på natt. Det ble utrolig gøy og minnerikt!

En (uforutsett) hendelse
Vi hadde en bitteliten vintage Fiat 500 som bryllupsbil. Den er det kun plass til to i (så vidt med Nicolas sine nesten 2 meter med kropp + noen meter med brudekjole og slør). Så vi to kjørte i den, og fotograf og forlovere i en annen bil når vi var rundt og tok portrettbilder. Når vi var på vei tilbake til lokalet måtte vi vente en liten stund før vi kunne kjøre inn foran bygget hvor gjestene skulle stå og
ta oss imot. Det ble en utrolig fin liten stund hvor vi kun var oss to, ekteparet, i denne litte erten av en bil, hvor vi fikk ta en pust i bakken, nyte øyeblikket som helt nygifte, snakke og le litt, før vi kjørte
inn og fortsatte middag og fest med nære og kjære.

Beste råd
Ikke vær beskjeden om å fordele ansvar tidlig. Folk er stort sett veldig glade for å kunne bidra med det de kan. Jo mer man har fordelt tidlig, jo mindre blir det uken før, det er uansett nok å tenke på da.

Hvis dere har mulighet, velg å ha med fotograf gjennom hele dagen. Er så gøy å se bilder av gjestene fra festen og kvelden i ettertid. Klisjé, men sant; dagen går så fort! Slapp av og nyt dagen.

Spillelisten
Inngangsmusikk: Train – Merry me

Utgangsmusikk: Kool & The gang – Celebration

Første dansen: Det skulle være Laid Blak – Lava, men ble en eller annen cubansk salsa sang som svigerfar Carlos har på lista si da det ble litt tekniske problemer, vi tok det med humor og danset så godt vi kunne til den, tror ikke alle gjestene skjønte det var feil en gang.

leverandører:

Fotograf: Mari Gjørv / To Love That Lasts
Festlokalet: Karlsvik Gård
Florist: Rosegården til bordene, Ruby Elise til bukett og corsage
Hår: Martine Hansen, Bris frisør
Makup: Kristine sin forlover
Kjole: «Rings» av Justin Alexander
Sko: Zara og River Island
Brudepike/forlover: De fikk en fargeskala og fant noe de følte seg fin i.
Smoking: Ferner Jacobsen
Mat: Karlsvik gård
Trykksaker: Laget selv på Optimal Print
Kake: Baker- og konditorlinja på Thor Heyerdahl VGS, Tonje Svnedsen
Underholdning: Carlos med trommer og salsainnstrukser og bror til Nicolas ordnet musikk
Transport: En lånt Fiat 500

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SHARE THIS STORY