Beautysnakk med

sonia uppal

Sonia Uppal (34) jobber som mote-og skjønnhetsredaktør i Costume, Norges største motemagasin.

instagram ikon

soniauppal

Inneholder annonselenker.

Jeg starter alltid morgenen med en tannpuss og ansiktsvask, etterfulgt av ansiktspleie og et stort glass vann blandet med elektrolytter, spesielt nå på sommeren og NRK nyheter på radioen. Deretter fortsetter rutinen min med sminke, styling av hår med Dyson Airwrap og helt tilslutt velger jeg ut antrekk for dagen.

Det er sjeldent jeg spiser frokost, selv om jeg så gjerne skulle hatt bedre vaner. Et lite måltid på morgenen er viktig for å holde blodsukkeret stabilt gjennom dagen, klare å motstå fristelser og ikke minst sette i gang metabolismen etter nattens søvn. Kaffen derimot, en enkel latte på laktosefri lettmelk, kjøper jeg med meg fra det lokale Kaffebrenneriet på vei til kontoret vårt på Frogner. Jeg unngår konsekvent kaffe den første timen fra jeg har stått opp, fordi det er da kortisolnivåene, som er forbundet med stress, er på sitt høyeste og kan skape en reaksjon i kroppen som gjør at du føler deg stresset. Dessuten nås koffeintoppen først 30 - 50 minutter etter første slurk. Det samme gjelder sosiale medier – jeg prøver å unngå skjerm den første timen for å starte dagen min best mulig.

Det hender at jeg mediterer, hvis jeg har tid til overs. Jeg bruker appen 'headspace' og merker en forskjell på kvaliteten av dagen min de gangene jeg rekker det. Jeg er mindre stresset, mer fokusert og klarer å stenge ute negative tanker, så det er virkelig en vane jeg er nødt til å trene på å etablere i morgenrutinene mine.

Jeg prøver å bli en bedre versjon av meg selv hver eneste dag, på alle måter.

Superstar av Jamelia, alltid!

SMINKE:
Nå har jeg vært i Costume i 10 år, så jeg har rukket å teste meg gjennom veldig mye av det som finnes der ute – det er jo en så stor og viktig del av jobben min. Derfor er det veldig vanskelig å kun velge ett produkt, men jeg klarer meg ikke uten concealeren min. Jeg bruker Jane Iredale sin, Enlighten Concealer. Den gir medium dekk, men jeg synes det holder, da altfor dekkende concealere ofte gir inntrykk av et oversminket ansikt. Jeg sverger til Revitalessence Skin Glow Foundation fra Shiseido - det er en lett foundation med gode, pleiende egenskaper som både fungerer som et serum på huden, men også gir dekk. Jeg elsker også alt fra Westman Atelier – hun har revolusjonert skjønnhetsindustrien med sminken, som er formulert med rene og pleiende ingredienser. Jeg var så heldig og fikk møtt henne til et eksklusivt intervju i fjor, og hun er et så inspirerende vesen som virkelig har fått til mye på kort tid, ikke rart hun blir lovprist av stjernene i Hollywood. Jeg elsker leppestiftpaletten Lip Suede Les Nudes, som har vært på alles lepper, inkludert mine, den siste tiden, men også Liquid Super Loaded Illuminator, som har blitt mitt go-to produkt for glød.

For maskara, sverger jeg til Le Volume Mascara fra Chanel og Grandiôse fra Lancôme. Blushene fra backstage-linjen til Dior Beauty er helt fantastiske, og kommer i fargetoner de fleste kler. Sisley har et skikkelig bra baseprodukt som heter Double Tenseur - Instant & Long-Term som jeg anbefaler alle å teste.

DUFT:
Min signaturduft, Baccarat Rouge 540 fra dufthuset Maison Francis Kurkdjian.

HUDPLEIE:
Et hudpleieprodukt jeg kjøper igjen og igjen er The Ultimate Soothing Cream fra Augustinus Bader, verdens beste krem, spør du meg. Den består av aminosyrer, vitaminer og de beste antioksidanter som skal fremme cellenes reparasjonsprosess – den virker beroligende, fuktgivende og nærende på huden. I tillegg etterlater et slags slør, som får huden til å se sunnere og mer opplagt ut.

Jeg har også alltid sverger til CE Ferulic-serumet fra Skinceuticals. Det er et C-vitaminserum som skal beskytte huden mot UVA- og UVB-stråler, og forebygge mot tidlig aldring. Husk at det er mye bedre og billigere å forebygge enn å reparere i etterkant. Serumet forbedrer hudtonen over tid og hjelper på de mørke pigmentflekkene, men det er viktig å bruke det kontinuerlig hver eneste dag for å se resultater. Jeg har akkurat fått tilsendt Westman Atelier sitt helt nye serum med Vitamin C, som ifølge hun selv skal lysne hyperpigmentering på under to uker og stimulere kollagenproduksjonen i huden, takket være et potent og kraftfullt C-vitamin – det gleder jeg meg til å teste.

Jeg er også opptatt av gode tonere og ansiktsvann, og en absolutt favoritt er Lotion P50 fra Biologique Recherche. Den eksfolierende toneren har vunnet utallig priser og er kjent for sine hudforbedrende egenskaper med fruktsyrer som AHA, BHA og PHA. Den klapper jeg forsiktig på med en bomullspad i hele ansiktet etter rens og fortsetter med serum og nattkrem.

Jeg har en hel del hudpleiefavoritter. Jeg sverger til Sensai Total Lip Treatment for optimal leppepleie. Ceramighty Eye Balm fra Drunk Elephant – den er rik på ceramider, som er viktig for å opprettholde hudens optimale fuktnivå, spesielt under øynene og tilslutt Vital Perfection Liftdefine Radiance Face Mask fra Shiseido – en fukmaske som skal gi optimal fukt og pleie til huden. Den har jeg alltid med meg i reisevesken, på både ferier og presseturer.

KROPPSPLEIE:
Jeg er helt avhengig av gode, fete kroppskremer. Akkurat nå bruker jeg Bodylicious fra Amazing Space – en delikat bodybalm som blant annet inneholder olje fra damaskusrosen og mangosmør, som både dufter fantastisk, men også pleier huden. Eller så vil jeg anbefale kroppsproduktene fra Clarins, de er også helt fantastiske, spesielt Tonic Body Treatment Oil. Den inneholder en hel rekke gode egenskaper som alle kropper har godt av. Et annet tips er å være flink med å smøre inn hender, føtter, nakke og decollete, prøv deg frem med produktene fra apotekmerket La Roche-Posay

HÅRPLEIE:
Jeg er veldig opptatt av sunn hodebunnshelse og god hårkvalitet. De fleste glemmer at huden i hodebunnen er en forlengelse av huden i ansiktet, og at den trenger minst like mye pleie. Akkurat som du ikke skal sove med sminke på om natten, skal du heller ikke sove med tørrsjampo i hodebunnen. Invester i gode hårpleieprodukter, så slipper du å bruke så mye penger hos frisøren, og få veiledning til hvilke produkter som passer til ditt hår. 

Jeg har som rutine å massere hodebunnen med olje før hårvask. Oljen har jeg kjøpt i India, men man finner mange gode varianter i helsekost-butikkene. Målet er å stimulere hårsekkene, pleie hodebunnen og låse fukt inn i håret. Jeg lar oljen trekke ordentlig inn, før jeg vasker håret med Nutriplenish-serien fra Aveda, et merke som baserer seg på naturlige og botaniske ingredienser. På dager hvor håret føles ekstra fett eller jeg har vært på stranden hele dagen, renser jeg det godt med en sjampo med rosmarin. Rosmarin virker eksfolierende på hodebunnen og fjerner overflødig olje og fett. Jeg elsker også Molecular Repair Hair Oil fra K18 og Hair Oil fra Ouai, begge forsegler håret med fukt etter hårvask og gir glans.

For styling har jeg flere favoritter fra Oribe, spesielt Straight Away Smooting Blowout. Den gir sørger for glatte lokker som er fyldige, bevegelige og enkle å style.

Prøv å gjøre en bra ting for kroppen din hver eneste dag. Det kan være en tørrbørsting før du dusjer, en skikkelig god fotmassasje før du legger deg eller meditasjon på morgenen. Invester i gode hudpleieprodukter fremfor dyr sminke og plei ditt indre, like mye som du pleier ditt ytre. Gjør mer av det som får deg til å føle deg bra og ikke undervurder god søvnkvalitet. Hjernen vet ikke forskjellen på blått lys fra solen eller fra TV-en og blokkerer søvnhormonet melatonin når du sitter foran skjerm på kveldene. Bytt ut mobilen med en dagbok, og bruk den til å skrive ned alt du føler og tenker. Skriveterapi er den beste metoden å få ut frustrasjon på. Du kommer til å føle deg så mye bedre. Og helt til slutt, ikke hopp over vitamintilskudd!

Her finner du noen av Sonia sine favorittprodukter:

SHARE THIS STORY