Alt du trenger å vite om gifteringer

17. februar 2022

I samarbeid med Thune har vi samlet alle deres spørsmål om gifteringer i denne artikkelen.

Når selve frieriet er vel overstått er det på tide å tenke på gifteringer. Hos Thune finner du landets beste utvalg av gifteringer og vår egen serie Promise by Thune gir store muligheter til å skreddersy gifteringene som dere ønsker. Mange par foretrekker å besøke butikken sammen, for å velge gifteringer. Da har man mulighet til å prøve ringene, og se at gifteringen står fint sammen med frierringen til bruden. Hvis dere ønsker, kan dere forhåndsbestille tid med en av våre dyktige ansatte som kan hjelpe dere med å finne deres drømmeringer. Ta i så fall direkte kontakt med butikken du ønsker å booke time, kontaktinfo finner du her.

Hvilken hånd skal ringen på?

Her er det mange variasjoner, og alt er akseptert. Mange ønsker å ha den ringen man blir fridd med altså forlovelsesringen, på venstre hånd, nærmest hjertet.

Når det gjelder gifteringer er det mest vanlig i Norge å ha denne på høyre hånd, og noen foretrekker å ha forlovelsesringen og gifteringen sammen på høyre hånd.

Det er viktig å huske på at fingerstørrelsen varierer fra venstre og høyre hånd, så man må måle den hånden ringen skal brukes på.

Hvor lang leveringstid er det på ringene?

De fleste av våre gifteringer har en leveringstid på 3 uker og kun et lite utvalg er for levering omgående. Anbefaler å være ute i god tid.

Hva koster gravering?

Din personlige gravering er inkludert i prisen ved kjøp av gifteringer.

Hvilken kvalitet må man se etter når man ønsker en slitesterk ring som ser fin ut over tid?

Når du velger en giftering fra vårt brede sortiment kan du være sikker på at du får en ring i høy kvalitet. Ringen er laget for å bæres hver dag gjennom et langt liv. Derfor har ringene fra Promise og Eternity by Thune en ekstra holdbar legering med 15% palladium.

Velg mellom flere kombinasjoner av rødt, hvitt og gult gull, eller ringer i platina. Du har også muligheten til å sette diamanter i en ring fra Promise by Thune, eller velge en diamantring fra Eternity by Thune.

Overflaten på Promise-ringene kan enten være polert, silkematt eller sandblåst. Ringene kommer i flere ulike profiler/fasonger. Vi produserer vanligvis ringene fra 2 mm opp til 6 mm, velg den bredden som passer deg. I tillegg kan vi spesiallage akkurat den bredden du måtte ønske.

Bør gifteringen matche forlovelsesringen?

Her kan man egentlig gjøre som man selv ønsker, men hvis man tenker å ha de på samme finger kan det være greit at de matcher hverandre og at gifteringen passer inntil forlovelsesringen.

Dersom du uansett skal ha den på hver sin hånd trenger man i utgangspunktet ikke ta hensyn til hvordan forlovelsesringen ser ut.

Har alle en forlovelsesring og en giftering?

Tradisjonelt sett har det i Norge vært vanlig at man bruker samme ringer som forlovelsesring og senere som giftering. Ofte har både kvinnen og mannen brukt glatte ringer i hvitt eller gult gull, fra forlovelsesdagen. Nå er det mer og mer vanlig å fri med en diamantring, også her i Norge.

Hvilke materialer tåler mest? (Hvitt eller gult gull, sølv etc)

Gull er et hardere metall en sølv og sånn sett kan man si at det tåler mer, og er det mest brukte metallet i gifteringer Smykker i hvitt gull er belagt med rhodium for en skinnende overflate. Etter hvert vil dette belegget slites, og må da poleres igjen og få et nytt lag med rhodium hvis man ønsker tilbake den skinnende overflaten.

Jeg har kjøpt gifteringer men angrer på graveringen. Kan den endres?

Man kan endre graveringen om man angrer, men man må da polere bort graveringen før man graverer på nytt og det blir derfor en kostand knyttet til dette.

Det blir altså en ekstrajobb som må gjøres og det avhenger litt av hva som skal pusses bort. Er det lite som må endres på grunn av utsatt bryllup (covid), vil jeg anta det er en liten jobb og liten kostnad.

Husk at dere får 20% rabatt på gifteringer hos Thune fra 17. Februar – 13. Mars. Lykke til i jakten på de perfekte gifteringene!

Se utvalg av gifteringer ved å trykke på denne linken